KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 

Anyamonológok: tabuk nélkül az anyaság mindkét oldaláról

Máté Krisztina cukormáz nélküli filmet forgatott

2017.05.05.

Tizenhárom édesanya és egy tizennegyedik, aki riporterként segít nekik abban, hogy őszintén beszéljenek életük bizonyára legnagyobb kihívásairól, a gyermekvállalásról, a szülésről, a gyermeknevelésről. Anyák napjára a Nestlé BEBA Junior támogatásával készített rövidfilmet Máté Krisztina.

Fotó: Bigstock

Tabuk és álszent pátosz nélkül forgatott riportfilmet az anyaságról Máté Krisztina. Az Anyamonológok című alkotásban 13 különböző korú, típusú, élethelyzetű édesanya osztja meg élményeit az anyaságról nem elhallgatva kétségeiket, félelmeiket, rossz élményeiket sem. Ugyanakkor a gyakran megható, máskor humoros, de leginkább nagyon valóságos mondatokból, gesztusokból mégis kirajzolódik az anyaság igazi szépsége.

A 23 perces alkotást ünnepélyes bemutatón vetítették le a sajtó képviselőinek Anyák napja előtt. Az eseményen megjelentek a filmben szereplő édesanyák is.

Máté Krisztina, aki riporterként, rendezőként és producerként is közreműködött a film elkészítésében elmondta: „Édesanyaként sokan éreznek lelkiismeretfurdalást azért, mert nem azt, nem úgy, vagy nem akkor érzik, ahogy azt az anyák nagy könyvében megírták. A magyar társadalomban szinte tabunak számít a szülés utáni depresszió, de sokan néznek rossz szemmel a kisgyerek mellett is karrierjét építő nőkre is. Ezzel a filmmel azt szerettem volna megmutatni, hogy a kétség és a határozottság, a gyengeség és az erő nem zárja ki egymást; nincsenek tökéletes anyák, a jó anyák viszont sokfélék, nem húzható rájuk séma”.„Az Anyamonológokban, amelyben néha azért dialógus is előfordul, különleges anyai, családi sorsok mellett hétköznapiak is helyet kaptak, mert azt vettem észre, hogy gyakran a leghétköznapibb dolgok sincsenek kimondva, és beszélgetőtársaimon éreztem, hogy felszabadítja őket az őszinte beszéd lehetősége” – hangsúlyozta Máté Krisztina.
Az ismert tévés filmje ezúttal az interneten lesz látható, köszönhetően a Nestlé BEBA Junior támogatásának.

„Büszkén álltunk az Anyamonológok mellé, hiszen a Nestlé 150 éves története is az édesanyák segítésével indult. Azok az anyák, akik nem tudták a gyermekeiket anyatejjel táplálni, a Henri Nestlé által kifejlesztett gyermektápszer elődjének köszönhetően mégis lehetőséget kaptak arra, hogy egészségben neveljék fel gyermekeiket. A technológiák, a generációk változnak, a mi célunk azonban ma is ugyanez” – Evetovits Iván, a Nestlé Infant üzletágának vezetője.

Kis kép: Bigstock

Ha tetszett a cikk, kérjük értékeld!
A cikket eddig 3 látogató értékelte, átlagosan 3.67 ponttal.
Hasonló témában még több cikket!
Berakom a kedvenc cikkeim közé!
Kapcsolódó cikkeink