KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
40 körül szülni? Ma már nem ritkaság!

40 körül szülni? Ma már nem ritkaság!

Tudatos felkészüléssel kivédhetőek a kockázatok

2017.06.13. » Fogantatás / Biológia

A szülő nők átlagéletkora Magyarországon 31-32 év, de a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján már tíz százalék körüli a 38 év feletti kismamák aránya. Minél később vállal gyermeket egy nő, annál nagyobb a szövődmények rizikója, ha azonban a kitolódott gyermekvállalásra tudatosan készülünk, csökkenthető a kockázat.

Babát szeretnék, de honnan tudom, hogy van-e peteérésem?

Babát szeretnék, de honnan tudom, hogy van-e peteérésem?

2017.05.31. » Fogantatás / Biológia

Az ember, ha gyermeket szeretne, mindent megtesz annak érdekében, hogy mihamarabb megtörténjen a várva várt fogantatás. Azonban olykor megesik, hogy már egy év próbálkozás után is csalódás éri a párt- ekkor természetesen mindenki elgondolkozik azon, vajon hol lehet a hiba? Elsőként érdemes megbizonyosodni arról, van-e a nőnek rendszeresen peteérése.

Befolyásolható-e a baba neme?

Befolyásolható-e a baba neme?

2017.05.12. » Fogantatás / Biológia

A petesejtek nemi kromoszómája kizárólag "X", azaz női eredetű lehet, a spermiumok "X" és "Y" nemi kromoszómát egyaránt tartalmaznak - előbbi esetben kislány, utóbbi esetben kisfiú fogan.

A fogantatástól a születésig…

A fogantatástól a születésig…

2017.05.10. » Fogantatás / Biológia

Íme egy újabb csodálatos videó, amely a fogantatástól a születés pillanatáig végigkíséri a magzati fejlődés minden mozzanatát. Megható képsorok, gyönyörű zene – nem árt néhány papírzsepit is bekészíteni mellé! :) 

A D-vitamin hiánya miatt is késhet a gyermekáldás

A D-vitamin hiánya miatt is késhet a gyermekáldás

2017.04.27. » Fogantatás / Meddőség

Azok a párok, akik babát szeretnének, de sajnos nem sikeresek a próbálkozásaik, mindent megtesznek, hogy végül gyermekük lehessen. Nem is sejtik, hogy sok esetben egy olyan egyszerű dolog áll a sikertelenség hátterében, mint a D-vitamin hiánya.

Ne a babatervezés idejére időzítsd a fogyókúrát!

Ne a babatervezés idejére időzítsd a fogyókúrát!

2017.04.07. » Fogantatás / Biológia

Szinte nincs is olyan ember, de nő biztosan nem, aki valamilyen diétát ne próbált volna életében. Ezek között persze vannak olyanok is, amik szükségesek, de a legtöbb esetben önhatalmúlag döntünk arról, hogy mi is a legjobb a szervezetünknek, és elkezdünk valamilyen elképesztő diétát, ami aztán komoly gondokat is okozhat.

Terhességi tesztek: a leggyakoribb hibák

Terhességi tesztek: a leggyakoribb hibák

Tévedés kizárva… vagy mégsem?

2017.04.06. » Fogantatás / Várakozás ideje

Fontos tudni, hogy amíg a pozitív eredmény gyakorlatilag biztosan terhességet jelez, addig a negatív teszt korántsem jelent egyet a sikertelenséggel – már ha valaki gyermekre vágyik, ellenkező esetben: nem elegendő ok a megnyugvásra. Alábbi cikkünk a terhességi tesztekkel és a tesztelés során felmerülő bakikkal foglalkozik!

További cikkeink
2016.01.26.
Kislány? Kisfiú?
2013.08.23.
PCOS és terhesség