KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
A fogantatástól a születésig…

A fogantatástól a születésig…

2017.11.23. » Fogantatás / Biológia

Íme egy újabb csodálatos videó, amely a fogantatástól a születés pillanatáig végigkíséri a magzati fejlődés minden mozzanatát. Megható képsorok, gyönyörű zene – nem árt néhány papírzsepit is bekészíteni mellé! :) 

Az ellentétek vonzzák egymást!

Az ellentétek vonzzák egymást!

A genetikai hasonlóság vagy különbözőség befolyásolja a pár termékenységét

2017.11.23. » Fogantatás / Meddőség

A gyermektelenség számos oka közül talán az egyik legnehezebben feldolgozható diagnózis az ismeretlen eredetű meddőség; amikor a hosszas kivizsgálás során végül mindent rendben találnak a szülőjelölteknél - szervi vagy egyéb hormonális akadálya nincs a gyermekáldásnak - tehát elvileg jöhetne, mégis várat magára a trónörökös.
 

Babát szeretnék, de honnan tudom, hogy van-e peteérésem?

Babát szeretnék, de honnan tudom, hogy van-e peteérésem?

2017.11.06. » Fogantatás / Biológia

Az ember, ha gyermeket szeretne, mindent megtesz annak érdekében, hogy mihamarabb megtörténjen a várva várt fogantatás. Azonban olykor megesik, hogy már egy év próbálkozás után is csalódás éri a párt- ekkor természetesen mindenki elgondolkozik azon, vajon hol lehet a hiba? Elsőként érdemes megbizonyosodni arról, van-e a nőnek rendszeresen peteérése.

Ezt edd, ha lányt szeretnél!

Ezt edd, ha lányt szeretnél!

2017.10.18. » Fogantatás / Biológia

A különböző módon táplált kísérleti állatok megfigyelése alapján feltételezhető, hogy a káliumban és nátriumban gazdag étrend nagyobb eséllyel eredményez hímnemű magzatot, míg az arányaiban több magnéziumot és kalciumot tartalmazó inkább nőstény utódot valószínűsít – legalábbis ezt állítják egyes kutatók! :)

Férfimeddőség – az életmód is terméketlenné tehet

Férfimeddőség – az életmód is terméketlenné tehet

2017.10.18. » Fogantatás / Meddőség

A meddő párok közel felénél a férfi, vagy a férfi is a gyermektelenség oka. A romló tendenciáért többek között az életmód is felelős – hívja fel a figyelmet Dr. Kopa Zsolt, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika Andrológiai Centrumának vezetője.

Babaprojekt előtt/alatt: kerüld a tejet és az ízfokozókat!

Babaprojekt előtt/alatt: kerüld a tejet és az ízfokozókat!

2017.10.18. » Fogantatás / Várakozás ideje

Sok nő hosszú hónapokat, éveket vár arra, hogy teherbe essen. Akár van a hátterében szervi elváltozás, akár nem, megfelelő táplálkozással nagyon sokat tehetünk azért, hogy mihamarabb megfoganjon a baba.

A D-vitamin hiánya miatt is késhet a gyermekáldás

A D-vitamin hiánya miatt is késhet a gyermekáldás

2017.10.11. » Fogantatás / Meddőség

Azok a párok, akik babát szeretnének, de sajnos nem sikeresek a próbálkozásaik, mindent megtesznek, hogy végül gyermekük lehessen. Nem is sejtik, hogy sok esetben egy olyan egyszerű dolog áll a sikertelenség hátterében, mint a D-vitamin hiánya.

További cikkeink
2016.01.26.
Kislány? Kisfiú?
2013.08.23.
PCOS és terhesség