KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
Rohamtempóban érkezett a pécsi kisbaba

Rohamtempóban érkezett a pécsi kisbaba

Az édesanya a mentőautóban hozta világra gyermekét

2017.03.16. » Szülés / Sztorik

Az Országos Mentőszolgálat pécsváradi mentőautóját tegnap délelőtt egy pécsi kismamához riasztották, akinek szülési fájdalmai voltak. A mentőegység helyszínre érkezést követően alaposan megvizsgálta a kismamát, majd a Pécsi Szülészeti Klinikára indult vele. Útközben azonban elfolyt a magzatvíz és a fájások is egyre sűrűbbé váltak…

Fotógaléria: a születés csodája...

Fotógaléria: a születés csodája...

2017.03.13. » Szülés / Sztorik

Elakadt a szavunk a buzzfeed.com válogatásától: a fényképek a születés utáni első pillanatokat örökítik meg… Könnyezni ér! :)

Csodaszép fotót posztolt császársebéről az anyuka

Csodaszép fotót posztolt császársebéről az anyuka

2017.03.08. » Szülés / Komplikációk

Kiri Vasales természetes szülést tervezett, azonban a hirtelen fellépő komplikációk miatt végül műtéttel kellett világra segíteni a kisbabáját - a kismama ezzel a gyönyörű fotóval szeretné megmutatni a szülés/születés csodáját és az új életért hozott áldozatot.

Hogyan lehet felkészülni a szülési fájdalomra?

Hogyan lehet felkészülni a szülési fájdalomra?

2017.02.23. » Szülés / Fájdalomcsillapítás

Minden kismamát foglalkoztat a szülés és az azt kísérő fájdalom kérdésköre. Akik első gyermeküket várják, nagyobb izgalommal készülnek, hiszen nincsen semmilyen tapasztalatuk, csak olvastak, hallottak róla.

Gyengéd császármetszés

Gyengéd császármetszés

2017.02.23. » Szülés / Sztorik

Barbara első gyermeke, Charlotte természetes úton, háborítatlan körülmények között jött világra. Amikor második kislányával várandós lett, hasonló szülésre készült, azonban Zoey másképp döntött: a baba a terminus végére sem volt hajlandó befordulni. Barbara ennek ellenére nem adta fel gyermeke születésével kapcsolatos előzetes elképzeléseit. Nem akarta rideg, steril körülmények között világra hozni kislányát... 

VIDEÓ: 39 hetes baba megfordul az édesanyja hasában

VIDEÓ: 39 hetes baba megfordul az édesanyja hasában

2017.02.21. » Szülés / Sztorik

Döbbenetes, egyúttal nagyon ritka eseményt örökített meg egy brit kismama és párja: az anyukát már csak néhány nap választotta el a szüléstől, amikor az addig faros kisbabája hirtelen úgy döntött, mégis befordul, és felveszi a klasszikus fejvégű fekvési pozíciót.

A szülészeti ellátás korszerűsítésére van szükség

A szülészeti ellátás korszerűsítésére van szükség

2017.02.17. » Szülés / Alternatív módok

A javaslatok között szerepel, hogy szülés után ne válasszák szét azonnal az anyát és az újszülöttet, a fizikai ellátást mellett nagyobb hangsúlyt kapjon a lelki gondozás, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint tekintsék partnernek a nőket a szülés során, a szülésznők is végezhessenek várandósgondozást, a komplikációk nélküli szüléseket szülésznők vezethessék le, valamint a társadalombiztosítás finanszírozza az intézményen kívüli szülést.

További cikkeink