KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  Karácsony  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
A szülészeti ellátás korszerűsítésére van szükség

A szülészeti ellátás korszerűsítésére van szükség

2017.02.17. » Szülés / Alternatív módok

A javaslatok között szerepel, hogy szülés után ne válasszák szét azonnal az anyát és az újszülöttet, a fizikai ellátást mellett nagyobb hangsúlyt kapjon a lelki gondozás, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint tekintsék partnernek a nőket a szülés során, a szülésznők is végezhessenek várandósgondozást, a komplikációk nélküli szüléseket szülésznők vezethessék le, valamint a társadalombiztosítás finanszírozza az intézményen kívüli szülést.

A frontok tényleg beindíthatják a szülést?

A frontok tényleg beindíthatják a szülést?

2017.02.09. » Szülés / Szülés ideje

Nem lehet tudni pontosan, mi az oka annak, hogy a frontok beindíthatják a szülést, de ez valóban így van – ez a tapasztalat a Semmelweis Egyetem mindkét szülészeti klinikáján. Dr. Rigó János elmondta, régóta ismert, hogy a különböző frontok jelentkezése során emelkedik a szülésszám.

Vajúdik és szül az élethű szemléltető baba

Vajúdik és szül az élethű szemléltető baba

2017.02.02. » Szülés / Komplikációk

A Semmelweis Egyetem hallgatóit egy új szülés-szimulátor is segíti tanulmányaik során. Az életnagyságú "szülő nő" pislog, lélegzik, sőt kiabál is, amikor fájásai vannak. A mintegy 30 millió forint értékű baba segítségével a diákok azt gyakorolhatják, éles helyzetben hogyan reagáljanak a szülés során felmerülő lehetséges komplikációkra.  

40 felett veszélyesebb szülni?

40 felett veszélyesebb szülni?

2017.01.30. » Szülés / Szülés ideje

Egy norvég tanulmány az anyai életkorral párhuzamosan növekvő szülési kockázatokra hívta fel a figyelmet. Az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza, dr. Demjén László a valós helyzetről és a terhesgondozás kiemelt jelentőségéről beszélt.

Így születnek a babák – lélegzetelállító galéria!

Így születnek a babák – lélegzetelállító galéria!

2017.01.27. » Szülés / Sztorik

Manapság rengeteg szebbnél szebb fotósorozat készül a születés pillanatairól, néhány másodperces kisbabáról, újdonsült édesapákról, Marry Fermont képeihez hasonlót azonban még sosem láttunk. 

Így történik a császármetszés – fotók lépésről lépésre!

Így történik a császármetszés – fotók lépésről lépésre!

2017.01.18. » Szülés / Sztorik

Jessica Bender nem hivatásos születésfotós, gyermekzsúrokat szokott megörökíteni, egy közeli barátnője kérésére azonban elvállalta a megtisztelő feladatot, és lencsevégre kapta, mi történik a paraván mögött egy császáros baba világrajövetelekor. A galéria immár publikus, így végre bárki megcsodálhatja azt, amit eddig csak elképzelni tudtunk…

VIDEÓ: burokban született meg a baba!

VIDEÓ: burokban született meg a baba!

2017.01.06. » Szülés / Sztorik

Mivel a magzatburok a szülés során spontán megreped (vagy a szülésindításkor repesztik meg), rendkívül ritka az alább megörökített eset, 80 000 szülésből mindössze egyszer fordul elő! Ezúttal a magzatburok tökéletesen ép maradt, így a baba észre sem véve a változást, továbbra is úgy viselkedett, ahogyan azt addig az anyaméhben tette… :)

További cikkeink