KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
Az MRI felvétel, amely megdöbbentette a világot

Az MRI felvétel, amely megdöbbentette a világot

2018.01.11. » Terhesség / Szűrések, szűrőállomások

Fantasztikus, hogy már a várandósság egészen korai szakaszában is mennyit mocorognak a kisbabák, holott ebből a kismama még alig-alig érez valamit. A mai modern képalkotó eszközöknek hála azonban már a koraterhességben is figyelemmel kísérhetjük leendő csemeténk minden mozzanatát az anyaméhben. A videón szereplő baba szinte állandóan mozog, olyan, mintha fel akarna állni a mamája pocakjában! :)

Mit érzékel a magzat?

Mit érzékel a magzat?

Fények, hangok, ízek és illatok…

2018.01.10. » Terhesség / Felkészülés

A külvilágból csak kevés fény szűrődik be, azonban a mama hasán áttűnő vöröses árnyalatú fényt mindenképp érzékeli a magzat. Kísérletek bizonyítják, hogy egy-egy erős fényhatás következtében megváltozik a baba szívverése, sőt akár kommunikálni is lehet vele ilyen módon.

Mi kerüljön a kórházi csomagba?

Mi kerüljön a kórházi csomagba?

2018.01.08. » Terhesség / Felkészülés

A babaholmit nem kell rögtön magunkkal vinni, elég, ha a szülés után hozza be az újdonsült édesapa – ennek ellenére nem árt előre összeállítani a csomagot, így kevésbé valószínű, hogy kimarad valami, és nem mellékesen: az izgatott apukának sem kell majd a bepakolással bajlódnia, ha eljön az ideje... :)

Mit tehetünk a terhességi csíkok ellen?

Mit tehetünk a terhességi csíkok ellen?

2018.01.05. » Terhesség / Felkészülés

A várandósság hónapjai alatt a női test jelentős fizikai változásokon megy át, és természetesen igaz ez a bőrre is. Dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bőrgyógyásza arról beszélt, mit lehet tenni a hiperpigmentáció, a terhességi csíkok és a pattanások ellen. 

Ultrahangkisokos

Ultrahangkisokos

2018.01.05. » Terhesség / Szűrések, szűrőállomások

Korábban elég volt néhány rövidítést megjegyezni, máris értelmezhetővé váltak az ultrahangleletek, manapság, a modern készülékek és vizsgálati technikák elterjedésével egyre bonyolultabbá váltak a kapott eredmények is. A számított terhességi kor, a szülés becsült időpontja és a baba aktuális méretei egyaránt szerepelnek a papírom, íme egy kis segédlet a megfejtéshez!

Élet az anyaméhben – 3D animáció!

Élet az anyaméhben – 3D animáció!

2018.01.03. » Terhesség / Felkészülés

Íme egy csodálatos animáció egy 2005-ös francia dokumentumfilmből, amely a baba méhen belüli fejlődését mutatja be a fogantatástól egészen a születés pillanatáig – a közkedvelt filmrészlet ezúttal már magyar felirattal is elérhető. Fantasztikus, mindig meghatódunk tőle! :-)

Videó: magzat az anyaméhben

Videó: magzat az anyaméhben

2018.01.03. » Terhesség / Szűrések, szűrőállomások

Az alábbi felvételen egy nagyjából 10-12 hetes baba szerepel, aki úgy néz ki, mintha csak játszana édesanyja pocakjában, pedig valójában egy reflexes mozdulatsort gyakorol: amikor "talajt" ér a lába, újra és újra elrugaszkodik a méhfalról. Fantasztikus videó, ne hagyjátok ki! :)

További cikkeink