KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
Mindent az Apgar-tesztről!

Mindent az Apgar-tesztről!

Mi az az Apgar-teszt? Mit mérnek a segítségével? Mit vizsgálnak még az újszülött babán?

2018.04.06. » Újszülött / Biológia

Öt alapvető fiziológiai paraméter segítségével mérik fel az újszülöttek egészségi állapotát; az első teszt (1 perces Apgar-érték) a méhen belüli állapotot tükrözi, a második (5 perces Apgar-érték) pedig további előrejelzésül szolgál.

Babakelengye – lista!

Babakelengye – lista!

2018.04.04. » Újszülött / Babakelengye

A gyermeket váró párok a babaholmik és a különböző szakkifejezések hatalmas arzenáljával találják szembe magukat vásárlás közben, így könnyen kihívássá válhat a babakelengye beszerzése, különösen azok számára, akik első babájuk jövetelére készülnek. Szeretnénk segíteni ebben, ezért rövid listát készítettünk az első időkben feltétlenül szükséges ruhadarabokról és más kellékekről!

Milyen az újszülött baba?

Milyen az újszülött baba?

2018.03.22. » Újszülött / Gondozás

Egy biztos, nem olyan, mint a filmeken. Az baba majdnem minden testrésze sérülhet a születése során, de a legtöbb "sebesülés" csekély és gyorsan gyógyul. A szülőcsatornán történő áthaladás jellegzetes nyomot hagy a kicsi buksiján, amely csak úgy fér át a meglehetősen szűkös területen, ha a koponyacsontok egymásra csúsznak. 

Videó: milyen az élet egy újszülöttel?

Videó: milyen az élet egy újszülöttel?

2018.03.21. » Újszülött / Gondozás

Sok gyermekre vágyó, leendő szülő fejében merül fel a gondolat, hogyan is telik majd egy-egy napjuk a baba megérkezése után… Egy ötletes videó segítségével most megmutatjuk, milyen az élet egy néhány hetes csecsemő mellett!

Feszes pólyában jobban alszik a baba?

Feszes pólyában jobban alszik a baba?

2018.03.12. » Újszülött / Babakelengye

Sokan hisznek benne, hogy szoros pólyázás hatására a pici megnyugszik, többet és jobban alszik, mintha szabadon mocoroghatna – a pólya pártolói szerint a rögzített pozíció az anyaméhre emlékezteti a csecsemőt, ezáltal biztonságot és nyugalmat ad neki. Ti mit gondoltok?

Hazamehettek a hajdúszoboszlói hármasikrek

Hazamehettek a hajdúszoboszlói hármasikrek

2018.03.07. » Újszülött / Komplikációk

Mira, Léna és Milán jól van. Alig pár hete, hogy kint vannak a kórházból, de súlyuk a normálisnak megfelelően gyarapszik. Esznek, isznak és hatalmasakat alszanak, étvágyuk is fenomenális - írja a Tündérkör Alapítvány Facebook-oldala. 

Megható app a Samsungtól

Megható app a Samsungtól

2018.02.27. » Újszülött / Komplikációk

A cég készülő alkalmazása a koraszülött babák fejlődését kívánja segíteni. Közismert tény, hogy a magzat hallja édesanyja szívverését, és a tudósok szerint ez a hang is támogatja az agy egészséges fejlődését. A Voices of Life elnevezésű applikáció az inkubátorba kényszerülő koraszülött csecsemők számára fogja közvetíteni ezeket a hangokat.

További cikkeink
2016.11.08.
A baba napirendje