KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
Terhességi hetek
1. trimeszter
2. trimeszter
3. trimeszter
Kérjük válassza ki a terhesség hetét!
21.
Eldöntötte már, hogy tudni akarja-e a baba nemét? Fáj a derekad? Vigyázz a tartásodra, ne emelj, ha szükséges, használj fűzőket! Beszélj orvosoddal, hogy felírja a szükséges segédeszközt, amit a biztosító fedez.

21. Terhességi hét

Amíg ez jelenti a pókerben a nyertes számot, addig a terhességben egy kisebb dudorodó pocakot és azt, hogy még 19 heted van hátra!

A tested

Tudtad, hogy az egyre növekvő pocakod együtt jár az egyre növekvő szexuális étvággyal is?
Más szóval, minél nagyobb lesz az egyik, annál nagyobb a másik! Ez egy finom megfogalmazása annak, ami a terhességed második szakaszára jellemző hormonoknak köszönhetően vár Rád: abszolút fickóssá válsz. (Ezt párod nagyon fogja díjazni!)
Amíg a terhességed normális mederben folyik – nem vagy veszélyeztett, stb. - addig egy kis szeretkezés egészséges és biztonságos!
Anno rengeteg pozíciót kipróbáltatok, és ahogy a pocakod növekszik, ismét el kell felejtsétek a misszionárius pózt, vagyis tanácsos ismét kreatívabb vizekre evickélni!

A babád


Mostanra a babád a megszületett másának kicsinyített változata már. Minden arcvonása kialakult és a haja is növekszik. Már most kisbabként viselkedik, szopizza a hüvelykujját és sokat ásít!
A szívverése is egyre erősebb, akár egy egyszerű sztetoszkóppal is tisztán kivehetően hallható. Már gyakorolja a nyelést, rendszeresen kortyolgat a magzatvízből, sőt, egy kis mennyiségű cukrot is ki tud belőle választani. Ezzel ideje is szembenézz: a cukor minden életkorban fontos szerepet játszik.
Kérj egy kis hallgatózási lehetőséget az orvosodtól ha legközelebb nála jársz!

A 21. héttől a csontvelő képes már sejteket termelni, ami nem hangzik túl izgalmasan, de jó hír!
Mostanra kb. 0,25 kg-ot nyomhat a testsúlya és 18 cm hosszú lehet, ami egy finom, jeges üveg üdítőnek a méreteivel egyenlő.

Az életed

Lesz idő, amikor semmi pénzért nem engedi majd, hogy a szobájának dekorációjába beleszólj, így használd ki az addig tartó szép időszakot, és dekoráld a szobátokat. Akassz föl képeket, kérd meg egyik tehetségesebb rokonodat, hogy fessen valamit a falra, vagy dekorálja ki valami mintával.
És ha már a lakásdekorálásból eleged lenne, jöhet saját magad csinosítása!
Menj el manikürre, pedikürre, stb!

Ezt vedd meg!

Keress magadnak valami szexi fehérneműt!

Ezt edd!

Szezámmagot, szezámmaggal.. Akármit, ami szezámmagos! Sok benne a kalcium és a protein, amire nagy szükséged van mostanság!