KeresésFelhő, kulcsszavak
allergia  alvás  anyaméh  anyaság  anyatej  apa  asztma  baba  babaruha  babatáplálás  bébiétel  betegség  bőr  bőrápolás  bőrvédelem  családi pótlék  családtámogatás  császármetszés  csecsemő  cukorbetegség  depresszió  diéta  divat  dohányzás  Down-szindróma  D-vitamin  egészség  ekcéma  elhízás  ételallergia  étkezés  étrend  fájdalomcsillapítás  fertőzés  fogamzásgátlás  fogantatás  fogyókúra  folsav  genetika  gyed  gyermekprogram  gyermekvállalás  gyes  H1N1  hallás  hányás  hasmenés  hímivarsejt  hízás  hormon  hormonok  hozzátáplálás  ikrek  immunrendszer  influenza  játék  kalcium  köldökzsinórvér  koraszülés  koraszülött  kórház  KRIO Intézet  kutya  láz  lombikbébi  magzat  meddőség  megfázás  menstruáció  mese  mesekönyv  mesterséges megtermékenyítés  munka  munkavállalás  napozás  nátha  nőgyógyász  nyár  őssejt  őssejtbank  őssejtterápia  otthonszülés  ovuláció  pajzsmirigy  párkapcsolat  PCOS  peteérés  programajánló  programok  pszichológia  sperma  spermium  sport  stressz  szerelem  szex  szoptatás  sztármami  szülés  szüléstörténet  születés  születés hete fesztivál  szülőszoba  tanulás  táplálkozás  tápszer  tej  terhesség  termékenység  torna  trombózis  újszülött  ultrahang  utazás  vajúdás  várandósság  védőoltás  vetélés  vitamin  vitaminok 
Terhességi hetek
1. trimeszter
2. trimeszter
3. trimeszter
Kérjük válassza ki a terhesség hetét!
24.
Két hét múlva esedékes egy terhességi cukorbetegség vizsgálat.

24. Terhességi hét

Erre az időre a tény, hogy babát vársz, már biztosan nyilvánvaló. (Talán azért, mert már nem is látod a lábfejedet?). Teremts magadnak lehetőséget, hogy beszélgethess a megváltozott önmagadról (magatokról) a családdal, szülőkkel, barátokkal, ismerősökkel, orvossal, fodrásszal, a buszon melletted utazó utassal! Bárkivel! Teljesen természetes, ha időnként kiakadsz. Hangot adni az anyasággal kapcsolatos aggodalmaidnak, a létező  legjobb út, hogy hozzászokj a gondolathoz.

Amin gondolkozol

„Most komolyan, hová tűnt a lábfejem!?”

Tested

A terhesség alatti szőrnövekedés azok közé a bizarr jelenségek közé tartozik, amit nem vártál.
A különböző helyeken előtüremkedő szőrszálakat a terhességi hormonoknak köszönheted. Jó hír, hogy emellett a lassabb anyagcserének köszönhetően hajad is annyira dús, mint soha eddig.

Sajnos ez az áldásos állapot nem csak a fejedre korlátozódik. Lehetséges, hogy mostanság észreveszel különböző szőrszálakat a hasadon, álladon, hátadon kívül még a felső ajkad területén is.

A jó hír, hogy akár gyantázással, csipesszel, epilátorral esel neki a makacsul felbukkanó szőrszálaknak, megengedett a terhesség alatt.
Rossz hír? Sajnos mindegyik módszer fájdalmas, mint.. mint a gyantázás. Tehát, megengedett a Brazl fazon kihagyása per pillanat. Megígérjük, a szülészed nem fog ítélkezni feletted!

A babád

A bébi nem lopja a napot és csücsül odabent(pontosabban a hólyagodon), hanem keményen dolgozik a méhen kívüli életének feltételein – fejleszti a tüdejét és gyarapszik.
Fontos mozzanatok a héten:
A dolgok kezdenek kissé szűkössé válni a jó öreg méhben, ahogy a baba nő és nő. A bordáid valószínűleg odaszegeződnek a jó régi helyükre, amikor átmenetileg nincsenek praclik közöttük.

A babád fülei már teljesen funkcionálnak. Ezt lehet, már te is érezted, egy-egy mozdulat, hang által kiváltott rugdosásnak köszönhetően. A méhen belül érzi a szíved dobbanásait, a levegő ki és beáramlásának a hangjait, a gyomrod korgását, azt, hogy a párod megígérte,hogy elszalad két sajtos hamburgerért, és azt is, hogy amikor végül megérkezik velük, és Te számon kéred, hol a SÍP-ban járt már.. Szóval figylej rá, mit beszélsz!
 

Az életed

Ideje keresni és beiratkozni egy szülésfelkészítő tanfolyamra, ahol felfedezhetsz egy csomó szülőszobát és szülészeti osztályt, különböző kitolási és légzési technikákat, stb. Tehát megkaphatod a választ egy csomó kérdésedre, és még annál is több információhoz juthatsz (hát igen, lesz pár dolog amiről soha sem akartál volna tudni).
Csak arra ügyelj, akármilyen felkészítőt is választasz, hogy a felkészítő tagja legyen a Magyar Vádőnők Egyesületének (MAVE).

Ha mindig azt mondtad, nincs időd olvasni, akkor is azt ajánluk, még most ragadj meg egy érdekes könyvet és kezd el kényelmes (na jó, a lehetőségekhez képest kényyelmes) estéken olvasgatni, mert ha már babád lesz, a mesekönyvekre fog korlátozódni ez a szórakozás a számodra egy jó ideig.

Ezt vedd:

Csak azért mert nő a pocid, a többi testrészedet még szexivé varázsolhatod, kismamáknak kialakított talpas, ¾ , vagy fejnélküli divatos harisnyákkal.

Ezt edd:

Ehetsz különböző sörös tésztákat, nem kell aggódj az alkohol miatt, mert az a főzés közben elpárolog.