A jövő záloga: VSEL-safe technológia

A KRIO Családi Őssejtbank feldolgozási eljárásának köszönhetően a mélyfagyasztott őssejteken belül nagy számban maradnak meg a rendkívül apró, embrionális jellegű, VSEL típusú őssejtek. A legújabb kutatási eredmények alapján ezek a sejtek felelősek a köldökzsinórvér eredetű őssejtek azon különleges képességéért, hogy többféle sejtté vagy szövetté képesek átalakulni.

További előnyük, hogy nem alakulhatnak rákos sejtekké, és kiválóan bírják a fagyasztást is, így felhasználásuk különösen biztonságossá teszi az őssejtterápiát. A VSEL sejtek minden újszülött baba köldökzsinórvérében megtalálhatóak, azonban az, hogy mekkora mértékben sikerül megőrizni őket, elsősorban a minták feldolgozása során alkalmazott technológia függvénye, ugyanis az egyes eljárások különböző mértékben csökkentik számukat a kész preparátumokban. A KRIO Intézetnél kifejlesztett manuális feldolgozási technológia viszont nem csökkenti, sőt – a kiindulási állapothoz képest – arányaiban növeli a fagyasztásra előkészített mintákban található VSEL sejtek, illetve magvas őssejtek mennyiségét.

Bővebb információ: www.krio.hu

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink