A termékeny napokban jobban adunk magunkra?

2009. november 13.

Egyetemista lányokat megfigyelve a kutatók megállapították, hogy divatosabb vagy feltűnőbb ruhákat viseltek és több ékszert vettek fel peteéréskor...

– A lányok ilyenkor inkább szoknyát hordanak, mint nadrágot, többet mutatnak meg a bőrükből, és általában véve is divatosabban öltöznek – mondta Marie Haselton, az UCLA pszichológusa.

A kutatók szerint a megfigyeléseikből kiderül, hogy nem igaz az a közhiedelem, miszerint a nők - az állatvilágban egyedülállóként - még maguk elől is elrejtik, mikor a legtermékenyebbek.

Egyes állatfajok nőstényei erős illatot bocsátanak ki magukból, ha készek a párzásra, másoknál a bőr színe változik meg. Viszont az embernél hagyományosan nehéz kitalálni, mikor van az ovuláció időszaka, vagy mégsem?

(Reuters)

Forrás: InforMed

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink