Automatikusan jelez a metró, ha felszállt egy kismama

Dél-Koreában olyan készülékeket teszteltek, amelyek segítségével a metró automatikusan érzékeli, ha várandós nő szállt fel a szerelvényre – számol be a BBC. A vezeték nélküli apró jeladót a kismamák a táskájukban vagy a zsebükben viselhetik, és amikor felszállnak a tömegközlekedési eszközre, a metrókocsi érzékeli az általa kibocsájtott jeleket - ilyenkor felvillan a várandós anyukák számára kialakított ülőhelyek fölött egy rózsaszínű lámpa, amely arra figyelmezteti az utasokat, adják át a helyüket.

A rendszer még nem üzemel országos szinten, egyelőre csak Dél-Korea Busan városában használják, és bár a teszt sikeresnek bizonyult, a várandós anyukák olykor kellemetlenül érezték magukat a feléjük irányuló "extra" figyelem miatt. Ti mit gondoltok a kezdeményezésről? :)

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink