Babatáplálás kézikönyve
Várszegi Viktória
2009. június 4.

A csecsemő- és kisgyermekkori táplálkozás jóval többet jelent puszta étkezésnél, hiszen a kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolat előfeltételének számító megfelelő táplálás és szeretetteljes gondozás a hosszú, egészséges és örömteli életet is megalapozza.

Az első három évben gyermekeink táplálásának elsődleges célja – az energiapótlás mellett – a növekedés, a fejlődés biztosítása és a későbbi, esetleg csak felnőttkorban jelentkező betegségek megelőzése. A kisgyermekek táplálásának alapvető követelménye az adott fejlettségi szinthez és az aktuális igényekhez alkalmazkodó, minőségileg és mennyiségileg kielégítő, a tisztasági követelményeknek megfelelő és élvezhető táplálék biztosítása, kiemelt figyelmet szentelve a babák fejletlen gyomor-bélrendszerének és éretlen immunrendszerének. Ön egy olyan hiánypótló kézikönyvet tart a kezében, melynek szerzője nem csak gyakorló szülő és nagyszülő, de több évtizedes gyermektáplálási és családterápiás gyakorlattal rendelkező szakorvos is egyben.

Dr. Kerekes Judit a Babatáplálás kézikönyve c. munkája a legfontosabb elméleti tudnivalók ismertetése mellett felfogással kínál jól érthető gyakorlati útmutatót a szoptatáshoz, a babák kiegészítő táplálásához, a babaételek elkészítéséhez, és segít a táplálással összefüggő problémák felismerésében, valamint azok diétás kezelésében.

A közel 600 szemléletformáló, egészséges és könnyen elkészíthető ételrecept változatossá varázsolja kicsik és nagyok mindennapi falatjait, és nagyban megkönnyíti az anyukák és nagymamák választását.

Kapcsolódó cikkeink