Divatajánló: itt a fagyi szezon… Juhéj!
Várszegi Viktória
2014. május 8.

Azt mondják, hogy a fagyi az egyik legkalóriaszegényebb édesség. Ezt kismamaként (meg amúgy is) jó, ha észben tartod. A fagyik idén nem csak a tölcsérben pompáznak majd: ezen a nyáron a ruhák színeiben is visszaköszönnek a fagyi színei… Eper, málna, puncs, vanília, menta, ibolya, hupikéktörpikék (ami amúgy fagyiban rémisztő). Most, hogy már második hónapja tart a tavasz (eddig mindig azon károgtunk, hogy nincs átmeneti idő, hát most bepótoltuk az elmúlt 10 évet :-)) ideje elhinni, hogy már nem lesz hóesés. Átadhatjuk magunkat a nyárnak, és beszerezhetjük a nyári ruháinkat. Kismamaként ez nem is olyan nehéz feladat. Pár lenge szoknya, nadrág, néhány könnyű blúz, pár póló, top, leggings és máris kész a ruhatár.

Legalábbis elméletben ilyen egyszerűnek hangzik.

De milyen legyen az a szoknya? Fazonra, színre? Nyárra inkább az A-vonalú, vagy annál bővebb szabást javaslom. Legalábbis, ha térdközeli fazonról beszélünk. A hosszúból, vagyis a maxiból válaszd bátran az egyenes szabásvonalat, vagyis a csőszoknyát. Nyújt, pocakot kiemel és ha picit úgy érzed dagad a lábad, elrejt minden esetleges párnácskát. A rövidebb szoknyák és a hosszabbak is inkább legyenek mintamentesek, legalábbis, ami a színét illeti. Ha a szoknyát apró csipke vagy egyéb csoda díszíti, az csak jót tesz neki. De ne törekedj a nagyon mintás szoknyák kiválasztására. A mintákat hagyd meg a ruháknak! A színek mindenképpen a fagyipult kínálatát utánozzák, de a hófehér és a farmer, főleg a világos árnyalatú is hódít. Mindenképpen olyan anyagot válassz, ami nem túl vastag, inkább finom esésű, szellős, lenge ruhadarab legyen, így is mindig melege van a kismamának. Bővebben itt olvashatsz erről: http://www.bboom.hu/szuloszoba/hir?id=63

A hormonok, a vérbőség, a vizesedés, az a pár plusz kiló mind fűt. Elhiheted. És ha már meleg van, akkor azt se feledd, hogy nyáron érdemes olyan szoknyát vagy nadrágot viselni, aminek nincs bandázsa, pocakbetétje, hanem csak nagyon finom, pocak alatti gumírozása van, ami biztosan nem szorít, viszont le sem esik :-). Kevés kismamának esik jól a dupla pamut réteg a pocakján a 30 fokban.

Idén is divatos a maxi ruha. Ezúttal az etno mintások http://bboom.hu/szuloszoba/hir?id=622 a slágerek. Ezek a minták gyönyörűen kihozzák domborodó pocakod, hosszában viszont nyújt, tehát magasabbnak tűnsz majd benne. Lábadat bokáig takarja, vagyis ha úgy érzed megvastagodott a bokád, ez sem fog zavarni. 

Ha nadrágos vagy inkább, akkor lenge, bővebb fazonokra fókuszálj: http://bboom.hu/szuloszoba/hir?id=47. A farmert hagyd meg az esti kiruccanásokra. A nyári nadrágjaid, akár a maxi ruhák, lehetnek nagyon mintásak, vidám színes darabok, abban leszel a legtrendibb. Viszont ha a nadrágod bő, akkor legyen szűk, testhezálló a felsőd. Igaz ez fordítva is, szűk nadrághoz bátran válassz bővebb fazonú felsőrészt. Ha a nadrágod színes mintás, akkor a felsőd maradjon egyszínű, színben harmonizáljon a mintával. Egy puha, etno mintás laza nadrág egy sima fehér toppal, vagy egy romantikus hangulatú blúz valamilyen csodás fagyi színben, egy világosan koptatott cső farmerral nagyon ütős tud lenni. 

Az elmúlt évek egyik legjobb és a kismamák számára is a legkényelmesebb divatelem a leggings: http://bboom.hu/szuloszoba/hir?id=53. Nyáron külön nagyon ajánlott viselet. Egy szabály van ezzel kapcsolatban: a leggings nem nadrág! tehát ne is úgy akard viselni, mint egy nadrágot. Az inkább harisnya, tehát mindenképpen feneket takaró felsővel kombináld, legyen az tunika, ruha vagy egy oversize top. És hogy biztosra menj, maradj a feketénél vagy fehérnél és inkább a topokat variáld színekkel. Úgy lesz a legjobban kihasználva ez az egyszerű, de mégis nagyszerű ruhadarab..

Ma már nagyon jó minőségű és teljesen megfizethető kismamaharisnyákat lehet kapni, ezért legyen legalább egy betárazva a fehérneműs fiókodba. Soha nem lehet tudni, mikor lesz rá szükséged. Jó tudnod, hogy ebből is többféle van. Van olyan, ami egészen feljön a pocakodra, de van olyan is, ami pocak alattig ér csak. És hogy miért ne cibáld fel pocakodra a pár mérettel nagyobb rendes harisnyát? Elárulom: annak ugyanis varrás van a közepén, a hasán, ami bármely kismamaruhádon át fog ütni és nagyon bután fog kinézni.

Kismamadivatban partnerünk a bboom

Kapcsolódó cikkeink