Ékszer anyatejből – Te hordanád?
Várszegi Viktória
2013. április 24.

A babahajtincs, a kihullott tejfogak vagy az emlékbe elrakott pozitív terhességi teszt már a múlté, legalábbis az Egyesült Államokban. Az új trend az anyatejes ékszer: egy kézműves cég medálba önti a tejet, ami aztán karkötőn, nyakláncon vagy akár kulcstartón is viselhető a továbbiakban. Szerintünk elég bizarr ötlet, Te mit gondolsz?

Kezdetben volt a babahajtincs, amelyet eltettek a szülők megőrzésre. Azután jöttek a kihullott tejfogak, majd a köldökcsonkot szárították meg. Emellé társult a terhességi teszt, mint szuvenír.

Kép: Etsy

Már az anyatej is bekerült az emléktárgyak sorába, legalábbis az Egyesült Államokban. Az anyatejet egy kézműves cég medálba tölti, ami nyakláncra vagy karkötőre akasztva hordható, de kapható anyatejes kulcstartó is.

Az anyatejékszerek ára 15 és 125 dollár között van.

Kíváncsi vagy a teljes kollekcióra? Nézz bele az Etsy galériájába: http://www.etsy.com/shop/MommyMilk!

Kép: Brooke Becker

Az ötlet eredetileg egy amerikai fotóstól származik. Brooke Becker tavaly tavasszal adott életet első babájának, a kreatív kismama szárított anyatejet tartalmazó medál formájában kívánt emléket állítani a szoptatás időszakának. Az ékszer olyannyira jól sikerült, hogy rögtön egy teljes kollekcióra való anyatejes medál követte, illetve egy olyan készlet, amely segítségével akár házilag is megoldható az értékes nedű ékszerbe történő applikálása.

MTI/Babásmamás.hu

Kapcsolódó cikkeink