El a kezekkel a pocakomtól!

Egy pennsylvaniai törvény értelmében az engedély nélküli pocaksimogatás kimeríti a zaklatás fogalmát, ebből adódóan akár büntetőjogi következményei is lehetnek a kéretlen bizalmaskodásnak – számolt be a hírről az ABC amerikai tévécsatorna.

Fotó: ABC News

A törvénymódosításra a közelmúltban került sor, amikor is egy felháborodott kismama zaklatással vádolta azt a férfit, aki engedély nélkül ért hozzá a hasához - a nő azzal érvelt, hogy "erőszakos" közeledésével a férfi megsértette intim szféráját.

Az intézkedés természetesen megosztotta a közvéleményt, sokak szerint túlzás volt ilyen esetekre is kiterjeszteni a zaklatás büntetőjogi fogalmát, ugyanakkor az érintettek, vagyis maguk a kismamák jellemzően egyetértenek a törvénymódosítással, ők jól tudják, milyen zavaró lehet az indokolatlan bizalmaskodás…

Ti mit gondoltok az intézkedésről? Nálunk is elkélne valami hasonló? :)

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink