Enikő

2009. március 16.

Március 9-én kisorsoltuk a Krio Intézettel közösen indított kvízjátékunk első szerencsés nyertesét! Az intézet ajándéka – az ún. "Klasszikus csomag", mely a köldökzsinórvér fagyasztását, analízisét, éves tárolási díját, valamint a levételhez szükséges szettet tartalmazza – jó helyre került, egy várandóssága utolsó harmadában járó kismama, Enikő nyerte Gödöllőről.

Babásmamás.hu - Mikor tudtad meg, hogy babát vársz?

Amikor kiderült, már kilenc hetes volt az apróság odabent! Az orvos – a munkám miatt - azonnal veszélyeztetett terhesnek nyilvánított, így azóta nem dolgozom.

Babásmamás.hu - Hogyan teltek, telnek várandósságod hónapjai?  

A vége felé valóban kezd "teher" lenni a terhesség! Az utóbbi időben már engem sem kerülnek el a szokásos kellemetlenségek.. Lassan kinövi a pocakomat a kisbabám, gyakran fáj a derekam, hátam stb. Sajnos kicsivel több súlyt is szedtem fel a megengedettnél, máris 14 kilót híztam, aminek sem én, sem pedig az orvosok nem örülnek!

Babásmamás.hu - Közeleg a szülés ideje, hol és (terveid szerint) hogyan fogod világra hozni a picit?

Gödöllői vagyok, ezért a Flór Ferenc Kórházban fogok szülni, Kistarcsán. Az utóbbi időben egyre többet gondolkodom az epidurális érzéstelenítésen, mert félek a vajúdást és a szülést kísérő fájdalmaktól. Első babámat várom, úgyhogy nem nagyon tudom, mire számítsak.

Babásmamás.hu – Hogyan készülsz az anyaságra?

Azt hiszem, arra nem lehet felkészülni. Berendeztük a babaszobát, megvettünk mindent, amire a kicsinek szüksége lehet, de az anyaság érzése "útközben" és magától fog kialakulni!

Babásmamás.hu – Miről olvasnál szívesen nálunk?

Lassan "kezdő" mama leszek, úgyhogy az újszülöttekkel kapcsolatos írások érdekelnek elsősorban.

Gratulálunk a nyereményhez, sok boldogságot kívánunk a kis Jövevényhez!       

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink