Így aludj nagy pocakkal!

2018. augusztus 6.

A várandósság vége felé a megfelelő alvópozíció megtalálása is kihívást jelenthet - nem beszélve a gyakori éjjeli vizelésről, pocakkeményedésekről, hirtelen beálló lábgörcsökről, és persze a baba aktuális hangulatáról, mert előfordulhat, hogy épp ő nem hagyja pihenni édesanyját. Ha az előbbi kellemetlenségek ellen nem is, a (helyzethez mérten) legkényelmesebb éjszakai pihenéshez azért adhatunk néhány tippet!

Fotó: Bigstock

- Lehetőleg ne aludj a hátadon! A megnövekedett súlyú méh hatalmas nyomást jelent a gerinc, a hátizmok, illetve az ágyéki erek számára, amely rontja a vérkeringést, ami sem neked, sem a babnak nem tesz jót.

- Érdemes a bal oldaladra feküdni, ez amellett, hogy támogatja az optimális vérkeringés fenntartását, a várandósság alatti fokozott gyomorsav-termelődés, valamint az ebből adódó refluxos események elkerülésében is segíthet.

- Párnák, minden mennyiségben! Vedd körbe magad párnákkal, támassz néhányat a hátad mögé, a pocakod alá és a lábad közé is. Érdemes kipróbálni a speciálisan kismamák számára készült, várandós párnát is.

- Ha lehet, ne tegyél az ágyban hirtelen mozdulatokat, így megakadályozhatod a lábgörcs kialakulását (bár bombamódszer nincs az elkerüléséhez).

- Fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, azonban ha lehet, estefelé már viszonylag kevesebbet igyál, ezzel némileg csökkentheted az éjszakai fürdőszobai körök számát…

Így aludj pocakkal:

A cikk nem minősül orvosi szakvéleménynek, illetve nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Nem vállalunk semmilyen felelősséget azzal kapcsolatban, hogy olvasóink hogyan használják fel a webhelyen közölt információkat.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink