Így reagál a magzat, ha az anya dohányzik

A Durham és a Lancaster Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogyan reagál a magzat az anyaméhben, ha az édesanyja dohányzik. A kutatásban húsz várandós kismama vett részt, közülük négyen dohányoztak.

A babákról 4D-ultrahangfelvételeket készítettek, majd összehasonlították őket. A felvételek szerint a dohányzó anyák gyermekei sokkal többször érintik meg saját magukat vagy mozgatják a szájukat, mint más kisbabák. Továbbá ismételten bizonyítást nyert, hogy a dohányzás gátolja a magzat központi idegrendszerének fejlődését. A szakemberek bíznak benne, hogy eredményeik hatására egyre több várandós nő hagy fel káros szenvedélyével…

Fotó: metro.co.uk 

Forrás: metro.co.uk

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink