Légy aktív a vajúdás alatt!
Várszegi Viktória
2009. november 16.

Pihenő a hátnak

Nagyon gyakran a derékra és a keresztcsont tájékára is ráhúzódnak a fájások, a következő pozíció segít ellazítani az érintett területet:

Ereszkedj térdre, hajolj előre és támaszkodj meg; a mellkasodat egy fiziológiás labdán, az ágy szélén vagy a párod ölében egyaránt pihentetheted ebben a testhelyzetben.

Négykézláb

Végezhetsz csípőkörzést, domboríthatod vagy homoríthatod a hátad, hintázhatsz előre-hátra, ahogyan csak kényelmes! A rendhagyó vajúdási pozíció előnyei közé tartozik, hogy könnyen, akadálytalanul tágulhat a medence. (A szülés közeledtével is ideális kipróbálni, akkor, amikor már érzel bizonyos nyomási ingert, de még nem jött el a kitolás ideje.)

Csimpaszkodás

Egy jól berendezett vajúdó szobában már találni bordásfalat és kötelet is, ne légy rest kipróbálni őket! A tapasztalatok azt mutatják, ha megfeszülnek a felsőtest – esetünkben a kar – izmai, akkor lent, a medence tájékán ellazulnak, és könnyebben megnyílik a baba előtt az út.

Guggolás

Ősi pozíció, a természeti népek asszonyai leginkább ebben a testhelyzetben hozták/hozzák világra gyermekeiket, nem véletlenül: kifejezetten gyorsítja a tágulást, és a gravitáció áldásos hatásai is jobban érvényesülnek. Ehhez a mutatványhoz azonban szükséged lesz a párod segítségére is: ő üljön az ágy vagy egy szék szélére, Te pedig ereszkedj a lábai közé! Karjaiddal támaszkodj a combjaira, a medencédet ereszd le (ameddig csak tudod), fordítsd kifelé a lábfejed és tárd szét combjaidat!

Kapcsolódó cikkeink