Naponta legalább húsz alkalommal hazudunk a gyereknek?
Várszegi Viktória
2013. július 4.

Egy tanulmány szerint az édesanyák többsége naponta legalább húsz alkalommal vet be valami trükköt vagy kegyes hazugságot, hogy különböző dolgokra vegye rá gyermekét – írja a The Sun internetes portál.

A megkérdezett édesanyák 84 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az időhiány és az őket körülvevő stressz miatt folyamodik különböző cselekhez, hogy mielőbb leszerelje a hisztiző gyereket.

Az eredményekből kiderült, hogy a leggyakoribb trükk, amit az anyák előszeretettel használnak, hogy édességet és ajándékot ígérnek be valamiért cserébe.

A kutatás vezetője, Susanne Wright szerint egyáltalán nem meglepő, hogy az édesanyák ilyen sokat füllentenek. "Általában az anya a család motorja, rengeteg nyomás nehezedik rájuk. Így nem csoda, hogy különböző trükkökkel próbálnak időt nyerni maguknak." – tette hozzá.

A több mint kétezer érintett bevonásával készült tanulmány szerint az anyák 33 százaléka érezte úgy, hogy nem kapnak elegendő támogatást a családjuktól, tízből egy nő pedig úgy nyilatkozott, hogy valójában minden feladat rájuk hárul.

"Az édesanyáknak nem kéne attól tartaniuk, hogy segítséget kérjenek a párjuktól vagy más családtagtól a ház körüli teendők elvégzésében. Ez a megoldás valószínűleg sokkal célravezetőbb lenne." – mondta Susanne Wright.
(MTI)

Kapcsolódó cikkeink