Petíciót nyújtanak be az ambuláns szülésért

Petíciót nyújt be az illetékes szervekhez a Születésház Egyesület, amely azt szeretné elérni, hogy ha egy szülés után minden rendben van, és az anya a gyermekkel együtt haza szeretne menni a kórházból, azt minden procedúra nélkül megtehesse - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Az egyesület állítása szerint az ambuláns szülésre ugyan elvileg most is lehetőség van, de a magyar nők csak nagyon kivételes esetben tudnak ezzel élni, ezért a finanszírozási rendszer átalakítását javasolják.

A mostani szabályozás értelmében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár csak abban az esetben nyújt teljes támogatást a kórházaknak a szülés levezetésért, ha az anya legalább három napot fekvőbetegként az intézményben tölt - írta a lap.

Forrás: atv.hu

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink