Születés – az anyaméhből a külvilágba… Fotók!

Christian Berthelot, francia fotóművész képein olyan újszülöttek szerepelnek, akiket néhány másodperccel ezelőtt emeltek ki édesanyjuk méhéből. Berthelot nem használt vakut, felvételei a műtőlámpák fényében, a maga valójukban ábrázolják az élet kezdetének megindító pillanatait.

A művészt korábbi élményei inspirálták alkotás közben, hiszen első gyermekét szintén császármetszéssel segítették világra. "Olyan volt, mint egy háborús hős, aki most nyerte meg élete első csatáját, mint egy angyal, aki előtűnt a sötétségből. Micsoda öröm volt hallani, amikor felsírt" – emlékezett vissza kisfia születésére a fotós.

Leanne – 13 másodperce született: 

Liza – 3 másodperce született:

Louann – 14 másodperce született:

Mael – 18 másodperce született:

Steven – 15 másodperce született:

Lize – 9 másodperce született:

Kevin - 13 másodperce született:

Romane – 8 másodperce született: 

Forrás: huffingtonpost.com

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink