Tévhit, hogy a szex beindítja a szülést

2013. május 23.

A terhesség utolsó heteiben (pláne a hivatalos időszámításon túl) bármilyen praktikát bevet az ember, hogy kicsalogassa gyermekét a pocakjából – a lépcsőzés, a csípős ételek fogyasztása vagy a nagytakarítás/lakás átrendezése mellett minden bizonnyal a szeretkezés lehet a legkellemesebb módja a vajódás beindításának. Hittük eddig… A legújabb megfigyelések szerint mindez csak városi legenda.

A malajziai Malaya Egyetem kutatói Dr. Peng Chiong professzor vezetésével tudományosan is megcáfolták a közkeletű vélekedést. Ahogyan arról Dr. Chiong is beszámolt, maguk a kutatók is csalódottak voltak vizsgálatuk eredményeitől, hiszen a szex egy valóban biztonságos, egyúttal kellemes módja lenne a szülés beindításának.

A BJOG c. szakfolyóiratban megjelent beszámoló szerint 1100 kismama vett részt a megfigyelésben: a nők egyik csoportja azt az instrukciót kapta, éljen minél gyakrabban házaséletet a férjével, a többieknek azt tanácsolták, ne változtassanak eddigi szokásaikon, hiszen a szex bár biztonságos a terhesség folyamán, hatása – legalábbis a szülés megindulásával kapcsolatban - tudományosan nem bizonyított. Később összegyűjtötték az adatokat arra nézve, hányadik hétben, milyen orvosi beavatkozások mellett hozták világra gyermeküket az anyák.

Az eredmények mindkét csoport esetében hasonlóak voltak: nem mutatkozott különbség a szülés művi beindításának szükségességét illetően, valamint a terhességek átlagos hossza is megegyezett…

A Medipress híre nyomán.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink