Várandósan is a felhők felett

A legjobb, ha a második trimeszterre időzítitek a világjárást! Ilyenkor érzed magad a legjobban, s ami még fontosabb, a vetélés és a koraszülés veszélye is ebben a harmadban a legalacsonyabb.

Jó ha tudod, orvosod bizony eltilthat a nagyobb szabású utazásoktól a 36. héttől, illetve – ha például koraszüléstől tart – ennél jóval előbb is "szobafogságra" ítélhet Téged!

Ha repülsz

  • Ellenőrizd a légitársaság terhességről és repülésről szóló szabályzatát! A terhes nőkre vonatkozó előírások légitársaságonként változhatnak.
  • Körültekintően válaszd ki ülésed, a legnagyobb hely és kényelem érdekében kérj folyosói ülést! A még zavartalanabb repülés érdekében pedig, a gép elejébe igyekezz helyet szerezni!
  • Az ölednél lévő övet kapcsold be a hasad alatt, és rakd keresztbe a combjaid tetejénél.
  • Ügyelj a vérkeringésedre! Ha lehetséges, állj fel minden félórában! Ha ülve kell maradnod, akkor gyakran feszítsd és nyújtsd bokáid!
  • Igyál sok folyadékot! Az alacsony páratartalom a gép belsejében szárító hatású.


A gyakori repülés természetesen nem ajánlott, de alkalmanként – a terhesség bizonyos időszakában pedig pláne – nem jelenthet gondot egy kismama szervezete számára a légi utazás. 

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink