Augusztus 20.

2009. augusztus 19.

XXIII. Mesterségek Ünnepe

Rendezvény kezdete:
2009. augusztus 20., csütörtök
Rendezvény vége:
2009. augusztus 23., vasárnap

BUDAPEST, I. kerület, Budavári Palota és környéke
WEB: www.nesz.hu
Email: neszfolk@nesz.hu
Kapcsolat: Népművészeti Egyesületek Szövetsége
1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 6.
Tel.: (1) 214-3147 

A Mesterségek Ünnepe, az élő népművészet fóruma, immáron huszonharmadik alkalommal kerül megrendezésre. A Budai Vár történelmi környezetében négy napon keresztül kézműves mesterek működő műhelyekben mutatják be a tradicionális népi mesterségek fortélyait, a közönséget is bevonva az alkotás folyamatában. A látogatók megismerhetik a fafaragók, gyékényszövők, kovács, fazekas, hangszerkészítő, szövő, hímző, kékfestő, csipkeverő, nemezkészítő, szíjgyártó, kerékgyártó, kádár, kosárfonó, tojásfestő, mézeskalács-készítő mesterségekkel.

Budapesti Nyári Fesztivál 2009
Összművészeti fesztivál

Rendezvény kezdete:
2009. június 10., szerda
Rendezvény vége:
2009. augusztus 30., vasárnap

BUDAPEST, Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színház
Budai Parkszínpad
WEB: www.szabadter.hu
Email: muveszeti@szadabter.hu
1138 Budapest, Margitsziget
Tel.: (1) 375-5922  Fax: (1) 356-0998

Randevú szlogennel indul június elején a Budapesti Nyári Fesztivál. A Fesztivál idén is több helyszínen több mint 100 programmal 3 hónapon keresztül várja közönségét! A fesztivál minden évben színes kínálattal és egyedi programokkal szórakoztatja hazai és külföldi látogatóit. Fesztiválunk a leghosszabb és legszínesebb nyári fesztivál Budapesten! Az operától a meseszínpadig, a musicaltől a prózai bemutatókig kínál programokat közönségének.

Buda Liberata Fesztivál

Rendezvény kezdete:
2009. augusztus 28., péntek
Rendezvény vége:
2009. augusztus 30., vasárnap

BUDAPEST, II. kerület, Budai Vár
Újvilág Kert
WEB: www.budaeliberata.hu
Email: varorseg@indamail.hu
Kapcsolat: Búvár Attila ( Várőrség Alapítvány)
2119 Pécel, Tas Vezér utca 25.
Tel.: (30) 420-6039  Fax: (28) 455-154

A rendezvény a Budai Vár felszabadulásának a török uralom alól állít emléket ( 1686 szept. 1-2) ostromjátékával, a tábori élet bemutatóival, kézműveseivel, tánc bemutatóival és zenei programjaival.

Jó tudni!

Szinte zavartalan, frontmentes, napsütéses idő lesz Budapesten és az egész országban az augusztus 20-i ünnepek alatt, az esti tűzijátékot sem fogja az időjárás megzavarni - közölte Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa kedden az MTI-vel.
Derült lesz az ég, az átlagosnál kissé melegebb lesz, kora délután 30 fok körüli hőmérsékletre kell számítani - mondta a meteorológus, hozzátéve: az esti tűzijátékot sem fogja semmilyen időjárási körülmény befolyásolni.

A déli, dél-keleti szél többnyire gyenge, vagy mérsékelt lesz, de lehetnek élénkebb lökések is. Az UV-B sugárzás, mivel egész nap zavartalan lesz a napsütés, elérheti az erős szintet, ezért azoknak, akik huzamosabb ideig napon tartózkodnak, ajánlott a napvédő szerek használata - tette hozzá Vadász Vilmos.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink