Az élet hangjai

2019. április 8.

A cég készülő alkalmazása a koraszülött babák fejlődését kívánja segíteni: közismert tény, hogy a magzat hallja édesanyja szívverését, és a tudósok szerint ez a hang is támogatja az agy egészséges fejlődését. A Voices of Life elnevezésű applikáció az inkubátorba kényszerülő koraszülött csecsemők számára fogja közvetíteni ezeket a hangokat.

Fotó: Samsung/YouTube

Az alkalmazás felveszi az édesanya szívverését, majd kiszűri belőle a magasabb frekvenciát, ezzel is hasonlóvá téve azt az anyaméhben hallható hanghatásokhoz. A tervek szerint az így átalakított hangokat szünet nélkül játsszák majd az inkubátorban fekvő kisbabáknak.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink