Farmer! Farmer!
Várszegi Viktória
2013. szeptember 11.

Talán ezzel lehet a legjobban jellemezni az idei ősz stílusirányzatát, hiszen most nem csak a jó öreg farmernadrágról van szó, hanem arról, hogy újra divatba jött a farmering és a farmermellény. Ezt sem hittük volna a nyolcvanas évek végén… Jó hír azoknak, akik most várnak babát, hogy ezeket a holmikat nekik sem kell nélkülözniük a ruhatárukból. Kismamák is bújhatnak talpig farmerba (bár ezt azért nem biztos, hogy javasolom), minden kapható kismama-kivitelben is.

A nadrágból is lehet válogatni bőven az alkatnak és ízlésnek megfelelően: szűkszárú, bőszárú, egyenesszárú, színes és hagyományos indigókék, tépett és konszolidált – ezek vannak jelenleg a palettán.

Ha valaki igazán trendi szeretne lenni, akkor a színes farmerek közül a vörösbor színűt vagy a méregzöldet választja, de akinek ezek a színek nem felelnek meg még mindig választhat egy merész pirosat vagy egy vagány citromsárgát, esetleg egy lágy barackszínűt. Egy-egy ilyen darabbal pedig tökéletesen feldobható az amúgy szürke, esős hétköznap – persze a barackszínűvel esőben nem árt vigyázni.

Ahogy már írtuk, mindenféle fazon kapható, de az biztos, hogy idén is a slim farmerek a legdivatosabbak. Ez a fazon remekül kombinálható egy laza pólóval, bőrdzsekivel és magassarkúval. Ha pedig kicsit lazábban szeretnél felöltözni akkor remek párosítás hozzá egy hosszított fazonú pulóver és egy tornacipő.

A slim mellett kezdnek visszatérni a köztudatba és az utcai viseletbe a hippy korszakból jól ismert trapéz farmerek. Ha valaki igazán stílusos akar lenni, akkor ezt mellénnyel, rojtos táskával és tornacipővel, a bátrabbak pedig csizmával kombinálhatják. Ehhez már tényleg belevaló kismamának kell lenni! De miért is ne?

Amúgy a farmerekhez nagyon jól passzoló bőrök színe lehet sokféle. Én a western filmekből jól ismert világosabb barnára szavazok.

Amennyiben neked a trapéznadrág túl hivalkodó, még mindig választhatsz egy kevésbé bővülő szárú bootcut fazont. Ha pedig inkább a klasszikusokat kedveled, akkor az egyenes szárú farmereket ajánlom, ami egy blézerrel és egy elegánsabb felsővel felvéve, munkába is tökéletes.

Ha pedig farmer akkor meg kell említeni a farmeringet, ami egy fekete slim nadrággal kombinálva akár torna cipővel akár magassarkúval szuper párosítás. És miután az idei farmerinkgek gombjai is a jól ismert gyöngyház fém foglalatban, így aztán könnyen csajosítható pár gyöngyház kiegészítővel.

Mégis, az én személyes kedvencem a farmer ingruha. Egy kismamának tökéletes választás, mert ameddig nem állnak be a fagyok, addig a legjobb hozzá egy leggings, akár balerinával, akár kiscsízmával. Amint jön a hideg, bátran húzz hozzá magasszárú csízmát.

Rovatunk korábbi cikkét itt olvashatod: http://www.babasmamas.hu/hir.php?hir=nem_erdemes_halogatni_a_kismamaruha_vasarlast-2952

A kismamadivatban partnerünk a b.boom.

Kapcsolódó cikkeink