Hasfájás - mit tehetünk ellene?

2011. május 2.

Mi a leggyakoribb probléma a csecsemőknél?

A félig megemésztett, erjedő táplálék meglehetősen sok bélgázt termel; a felhalmozódó gáz elakad a bélkacsokban, mely bélfeszülést és fájdalmas, görcsös bélösszehúzódást eredményez. A hasfájós baba sikoltozva sír, karjait, combjait fölhúzza a mellkasához, egész teste görcsbe rándul, édesanyja pedig vele együtt szenved... Azonban van rá megoldás! Az Infacol, egy recept nélkül kapható felfúvódás elleni készítmény, mellyel könnyedén megszüntethető a makacs hasfájás.

Mi a megoldás, hogyan lehet kezelni a tüneteket?

Az Infacol, egy recept nélkül kapható felfúvódás elleni készítmény, mellyel könnyedén megszüntethetjük a babák hasfájását. Az Infacol, fizikai úton segít csökkenteni, a levegőnyelés, az emésztési zavarok vagy egyes ételek által okozott gázfelhalmozódást a gyomor- béltraktusból. Szoptatás, etetés során sok levegőt nyelnek a babák, melyek apró kicsi buborékok formájában vannak jelen a gyomorban. Az Infacol ezeket a kis buborékokat nagyokká alakítja, megkönnyítve ezáltal, a szelekkel vagy büfivel való mielőbbi távozásukat.

Milyen hatása lehet a készítménynek a csecsemők szervezetére?

Biztonságosan alkalmazható újszülött kortól, hiszen a hatóanyaga (simethicon), nem szívódik fel a csecsemők gyomor-bélrendszeréből, ezáltal a túladagolás és a hozzászokás kizárható. Az Infacol hasfájás elleni szuszpenziót (rázókeverék), tehát a megfelelő hatás elérésének érdekében fontos minden használat előtt alaposan felrázni, ellenkező esetben a hatóanyag leülepszik az üveg aljára.

Milyen intenzitással, illetve milyen mennyiségben lehet alkalmazni az Infacolt?

A hasfájás elleni készítmény beadása nagyon egyszerű. Szokásos adagja egy teli pipetta (0,5ml) etetés előtt, legalább naponta ötször, vagy akár minden alkalommal. Azért kell etetés előtt alkalmazni, mert a szuszpenzió bevonja az üres gyomor falát is, és amikor szoptatás/etetés során a baba levegőt nyel, az Infacol a fent említett fizikai úton megkönnyíti a levegőbuborékok távozását. Több napon keresztül kell alkalmazni a megfelelő eredmény elérése érdekében. Folyamatos, kúraszerű használata megelőzi a feszítő gázképződést, a szelek kialakulását. Amennyiben 3-4 nap múlva nem értük el a kellő hatást, az adag a kétszeresre emelhető, azaz alkalmanként 1 ml, vagyis kettő teli pipetta. Célszerű a dupla adag, különösen az esti etetés előtt, illetve azokban az időszakokban, amikor a baba kimondottan hasfájós. A dupla adag is biztonságos, hiszen a hatóanyaga közömbös, ezáltal az Infacolnak nincs mellékhatása, és túladagolni sem lehet. Ha pontosan adagoljuk, egy üveg kb. 20 napig elegendő, tehát gazdaságos, használata egyszerű, és kellemes narancs ízének köszönhetően a picik is nagyon kedvelik.

További információk ITT olvashatóak!

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink