Nem érdemes halogatni a kismamaruha vásárlást!
Várszegi Viktória
2013. szeptember 5.

Sosem értettem, hogy egy pocakját büszkén növesztő kismama miért akarja megúszni a kismamaruha vásárlást, vagy ha összességében nem is akarja megúszni, de hogy miért halogatja a dolgot. Miért tekint annyira átmeneti időszakként arra a kilenc hónapra, mondván, azt majd kibekkeli valahogy, valamiben? Mi nők úgy szeretünk vásárolni, szeretjük a szép dolgokat és mikor máskor, ha nem kismamaként teljesednénk ki végleg női mivoltunkban? Habár ahány nő, annyiféle terhesség…és azt se mondhatjuk, hogy mindenki odavan a ruhákért, de azért már csak nem mindegy miben vagyunk, na.

Mint tudjuk, látjuk, tapasztaljuk, van aki már csak a terhesség gondolatától is a jóllakott óvodás pocakkal megtéveszti környezetét és pár hét alatt látványos pocakot növeszt, más kismamák a nyolcadik hónapban is alig tudnak felmutatni valami tisztességes hasat. Vannak, akik több tízkilókkal gyarapszanak minden testtájukon, másokon nem látni semmi elváltozást a helyesen gömbölyödő hasukon kívül. Mindannyian mások vagyunk, szervezetünk, testünk-lelkünk egészen másképpen reagál a gyermek kihordására, ezért ne is próbáljunk átlagokat és általánosságokat keresni. De kényelmes kismamaruhát mindenképpen érdemes felkutatni.

Ruhát mindannyian hordunk, akár terhesen, akár nem, ezért erre a tényezőre valamilyen formán kell áldoznunk. Ki többet, ki kevesebbet, de kismamaként igenis kell egy új ruhatár. A ruhatár szó most rémisztő lehet, holott csupán arról van szó, hogy ügyesen kell vásárolni és a meglévőket egymással variálni. Persze van, aki megelégszik a méretben nem éppen azonos, fazonban meg már rég ódivatú kölcsön vagy turkált darabokkal, vannak akik a kínaiban megtalálják a pamut macinacikat, amely elegendő kényelmet biztosítanak, de van aki apu kabátjában vészeli át a téli hónapokat. Kérdés, hogy vajon azon felül, hogy ez pénztárcakímélő megoldás, jól is érzi magát a kismama? Nagyon nem mindegy.

Vannak, akik örömmel vásárolnak maguknak kismamaruhát. Ha az utóbbi táborhoz tartozol, akkor bátran olvass tovább. Ha a másik tábort erősíted, akkor lehet, hogy jobb ha más olvasmány után kutatsz – vagy hagyod magad meggyőzni. Itt ugyanis arról olvashatsz, hogy miért érdemes mihamarabb beszerezni a kismamaruha alapjait. Az ugyanis tévhit, hogy a vásárlást halogatni kéne.

Először is, ha kicsit is végiggondoljuk a dolgot, minél hamarabb a Tied a kismamaruha, annál hosszabb ideig tudod kihasználni. Nem mondok túl nagy újdonságot azzal, hogy a terhesség 9 hónapig tart. Vagyis egy véges dolog. Akármikor is jelentkezik az első igény a kismamanadrágra - mert abban biztos lehetsz, hogy az lesz az első, amire szükséged lesz – azt érdemes azonnal beszerezni. Hiszen minek is halogatni, venni ugyanis kell egyet, akkor miért nem rögvest a jót, a megfelelőt. Az érzés, a különbség amúgy leírhatatlan. Egyesek próbálkoznak befőttes gumival összefogni a már nem begombolható nadrágot, mások külön erre kifejlesztett nadrág alkatrészt vesznek több ezer forintért, csak hogy elnapolhassák a kismamanadrág vásárlását. És nem azért mert lusták elmenni a boltig, hanem mert abban reménykednek tán, hogy ezt meg lehet így is oldani. Hát mondom, NEM, nem lehet a végtelenségig beleszuszakolni egy pocakot egy nem terhes nadrágba. Ezzel szemben egy akár még szabad szemmel nem is látható kismama pocak nagyon kényelmesen érzi magát egy kismamanadrágban. És ha jót választottál, akkor a hozzánemértő nem fogja tudni megállapítani, hogy az nem egy hagyományos alsó. (Azaz nem kell attól félni, hogy a munkahelyen 10 hetes terhesen rádböknek: jé te babát vársz, mert ez a kényelmes kismamanadrágban nem fog jobban látszani az aprócska domborulat.) Tehát, ha hamar megveszed a kismamanadrágodat, sokat tudod majd hordani. Ha viszont sokáig halogatod és a félmegoldásokkal szenvedve valahogy eljutsz pár hónapos terhességig, akkor nagyon fogod sajnálni, hogy csak arra a hátralévő pár hónapocskára kell a nadrág, de megveszed, mert kell. És akkor hirtelen leesik, hogy de hát miért nem vettem meg hamarabb… hiszen már akkor is kellett volna….

És a végére egy nagyon bennfentes infót azért megosztanék, amit aki nem szült még, talán nem tud. (Ámbár lehet róla némi sejtése, azután, hogy látta Katalin hercegnő szülés után egy nappal készült fotóin a hercig kis pocakját.) A kismamanadrágot nem dobod el a szülőszobát elhagyva. A szülés után ugyanis kevés eséllyel libbenünk ki a kórházból korábbi farmerméretünkben – és akkor is remek szolgálatot fognak tenni a gumis derekú nacik, jól szabott felsők. Így aztán a kismamaruha fontos ruhadarabod lesz még hónapokig a szülést követően. Tehát ha az lenne a következő kérdés, hogy jó, de akkor hány kismamanadrágot érdemes venni, akkor gondold át, hogy a következő egy évet hány nadrágban szeretnéd eltölteni. És ha ezt sikerül körülbelül belőnöd, akkor ennek megfelelően vásárolj. És ha az évszakok változásai még némi zavart okoznának, akkor azt is elárulom, hogy minden terhesség belenyúl legalább két évszakba. Tehát téli felszerelésre és lenge öltözetre is készülnöd kell.

Hamarosan arról olvashatsz, hogy az őszi-téli ruhatáradat mivel töltsd föl.
Folyatatása következik! :)

A kismamadivatban partnerünk a b.boom.

Kapcsolódó cikkeink