10 tipp kismamaruha vásárláshoz

1. Ne vegyél túl nagy méretet. Nem jó stratégia arra utazni, hogy majd úgyis belehízol. Egy jól szabott kismamaruha pocakban enged annyit, hogy a terhességed egész ideje alatt végigkísérjen. És különben is, nem majd valamikor kell az a kismamaruha, hanem akkor, ott és rögtön, tehát ne a majdani méreteidre vásárolj, hanem az adott pillanatra. Meg különben se tervezzen senki, hogy rossz irányba fog nőni, azaz ne számolj előre hízással.

2. Ne halogasd a kismamaruha vásárlást – erről korábban hosszasan írtam, de ha csak ezt az egy mondatot végiggondolod, máris érted miről beszélek: minél hamarabb veszed meg azt a kismamanadrágot, annál tovább tudod kihasználni, hordani.

3. Soha, de soha és semmilyen körülmények között se vegyél fel, de főleg meg olyan kismamanadrágot, amely hasban egy picit is nyom, szorít, kellemetlen - a hónapok előrehaladtával ez nem fog javulni, sőt.

4. Ne állj rá arra, hogy több számmal nagyobb konfekciórucit veszel, mert az nem csak hasban lesz nagyobb, hanem vállban, ujjban, mellben és még sorolhatnám mi mindenben. Ha már veszel, vegyél kismamaruhát, mert a lepedő méretű felsőket, amik nem kismamásítottak úgysem fogod hordani később, már nem kismamaként. Akkor meg mi értelme?

5. Óvatosan a használt (esetleg márkás), ámde drága kismamaruhákkal. Nem biztos, hogy jobban jársz egy más által már kitérdelt nadrággal, megnyúlt derékrésszel. Inkább nézz körül az új, esetleg akciós kismamaruhák között, ha szempont, hogy olcsón vásárolj.

6. Az olcsóbb amúgy egyáltalán nem biztos, hogy tényleg olcsóbb. A rossz minőségű, ám olcsó dolgok a végére sokszor drágábban jönnek ki, mert több kell belőlük, hiszen hamar tönkremennek. Inkább legyen kevesebb, de jobb darabod, mint hogy hegyekben álljon a szekrényben a használhatatlan holmi.

7. A kismamaruha nem csak 6-7 hónapra szól - akár tetszik, akár nem, a kismama hasa nem ugrik vissza lapos kockahassá a szülést követő napon. Ami 9 hónapig növekedett, annak bizony időre van szüksége, hogy visszaalakuljon. Leszámítva azt a nagyon kevés kivételt, akin pár hét múlva már semmi sem látszik, a kismamanadrágjaid még jó pár hónapig igen jó szolgálatot tesznek majd. Tehát ne abban gondolkodj, hogy csak a terhességre veszed azokat.

8. Ha télen vagy terhes, akkor ne spórolj a kabáton. Nagyon nem áll jól egyetlen nőnek sem apuka sídzsekije. Viszont az a jó hírem van, hogy a kismama télikabátban nagyon klasszul elfér egy hordozott baba, tehát bőven ki tudod ezt is használni a szülést követően akár évekig.

9.  A gombolós hálóing a 70-es évekből, a kórházi listán visszamaradt őskövület. Ennél sokkal praktikusabb és használhatóbb a szoptatós melltartó, szoptatós hálóing, szoptatós ruházat – ne sajnáld magadtól, álmos éjszakákon áldani fogod az eszed, hogy egyetlen pillanat alatt el tudod hallgattatni az ordító dedet.

10. Mindenki ragaszkodik a méretéhez…. De kismamaként ne ez legyen a legfontosabb. Testalkatodnak megfelelő ruhát vásárolj és ne az áhított méretre szorítkozz. Rajtad kívül senki nem fogja tudni hogy milyen címke van abba a ruhába belevarrva. Az számít, hogy hogy áll és nem az, hogy mekkora a mérete.

Kismamadivatban partnerünk a b.boom.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink