1. Terhességi hét

Ajánlatos abbahagyni a hormonális fogamzásgátlást, és kerülni a többi anyagot is, ilyenek az alkohol, a dohányzás (még a másodlagos füst is), a röntgensugár, a vény nélkül kapható gyógyszerek, és ajánlatos az orvos által felírt gyógyszerek további szedését is megbeszélni.

A ciklusod ezen hete lesz valószínűleg sokáig az utolsó. Élvezd! OK, ne élvezd, de értékeld nagyra a tényt, hogy ha nem lennének azok a bizonyos nehéz napok - melyeket mindig szerettél utálni - akkor most nem lennél képes a babát kihordani!

Ha érdekel, hogy ezen a héten mi történik a testeddel és a babával, olvass tovább!

Amit gondolsz:

„Viszlát menstruációs görcsök, ciklus-bugyik, csoki utáni sóvárgás! Helló terhességi görcsök, terhes bugyik és még nagyobb csoki utáni sóvárgás”

A tested:

A terhességed első két hetében valójában nem is vagy terhes. Igen, ez az igazság! Amikor az orvosod kiszámolja a szülés várható időpontját, akkor azt a bizonyos 40 hetet az utolsó menstruációd első napjától fogja számolni, nem pedig attól a naptól, amikor a picit ténylegesen „megcsináltátok”

Amennyiben azt tervezed, hogy teherbe esel, akkor - már ha eddig nem tetted meg - most van a legalkalmasabb időpont arra, hogy felhagyj az egészséged szempontjából káros szokásaiddal. Elkezdheted szedni a terhességi vitamint is! A folsav – egy B vitamin fajta, mely megelőzi az agyi- és idegcső elzáródási rendellenességeket - akkor működik a legjobban, ha már a fogantatás előtt, illetve a terhesség kezdeti szakaszában elkezded szedni.

A babád:

Bár technikailag ez a terhességed első hete, a baba azonban még sehol sincs!

Vedd meg:

Ehető melltartó és tanga: öltözz fel az édes gyerekcsináláshoz!

Egyél:

Epres-gyömbéres finomság: úgy tartják, hogy az epernek és a gyömbérnek vágykeltő tulajdonságai vannak. Szerintünk is nagyszerű az íze, úgyhogy bátran mixeld össze, igyál belőle... aztán csókold meg a szerelmes kedvest és mindent bele!

Tudd meg:

Praktikák, melyek segítségével könnyebben teherbe eshetsz!