8 perc után sikerült újraéleszteni a babát

Theo Babbage sürgősségi császármetszéssel jött világra, ám megszületését követően nem sírt fel, keringése összeomlott, légzése leállt. Édesanyja, Rachel érezte, hogy nagy a baj, de nem tehetett mást, mint férjével együtt várt és reménykedett. A kicsit csak 8 perc után sikerült újraéleszteni, mára azonban egészséges, öt hónapos fiúcskává cseperedett, de a történtek szörnyű emléke továbbra sem halványul a szülőkben.


Fotó: Daily Mail

"Amikor a gyermeked megszületik, mindennél jobban vágysz arra, hogy felsírjon, Theo esetében ez nem történt meg. Csak vártam és vártam, de a pici egyetlen hangot sem adott ki, ekkor már tudtam, nagy baj van. A körülöttünk álló orvosok arcán is látszott, hogy valami nincs rendben, hiába kérdezgettem, jól van-e a pici, nem érkezett válasz. Ekkor azt hittem, meghalt a kisfiam" – mondta Rachel.

Amikor az orvosok elkezdtek visszaszámolni öttől, Rachel és férje, Adam már tudták, hogy gyermeküket újra kell éleszteni. "Az idő borzalmasan lassan telt. Elmondhatatlanul szörnyű érzés volt szülőként egy szobában lenni a haldokló kisfiammal" – emlékezett vissza az édesanya.

8 perc elteltével a kis Theo már elkékült az oxigénhiánytól. "Amikor szóltak, hogy sikerült újraéleszteni a kisbabánkat, csak reménykedhettünk, hogy egészséges lesz, de nem tudhattuk biztosan, hogy Theo nem szenvedett-e valamilyen károsodást az oxigénhiányos állapottól. A pici azonnal az intenzívre került" – idézte fel az eseményeket Rachel.

A felvételek Theo 12 napos korában, Norfolki és Norwichi Egyetemi Kórház intenzív osztályán készültek (fotó: Daily Mail).

A csöppség ma már öt hónapos, és szerencsére semmilyen károsodást nem szenvedett, teljesen egészséges. "Rengeteget nevet, nagyon vicces kisbaba" – mesélte Rachel. "A kórház dolgozóinak azóta is hálásak vagyunk, hiszen az ő áldozatos munkájuk nélkül Theo most nem lehetne velünk" – tette hozzá.


Fotó: Daily Mail

Forrás: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2970435/Parents-relief-baby-born-dead-eight-MINUTES-makes-remarkable-recovery.html

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink