A császáros szülés is lehet szép élmény!

Barbara első gyermeke, Charlotte természetes úton, háborítatlan körülmények között jött világra. Amikor második kislányával várandós lett, hasonló szülésre készült, azonban Zoey másképp döntött: a baba a terminus végére sem volt hajlandó befordulni. Barbara ennek ellenére nem adta fel gyermeke születésével kapcsolatos előzetes elképzeléseit. Nem akarta rideg, steril körülmények között világra hozni kislányát, a beavatkozás elkerülhetetlenségének dacára ragaszkodott hozzá, hogy Zoey is gyengéd körülmények között érkezhessen.

Fotó: Emily Robinson Photoblog

Barbara kívánsága értő fülekre talált, orvosával, dúlájával és a szülésnél várhatóan jelenlévő stáb tagjaival hosszas konzultációt folytattak, hogy a körülményekhez képest a lehető legtermészetesebb módon születhessen meg a pici. A számos baba- és mamabarát intézkedés egyike volt, hogy a műtéti területet takaró zöld paravánt átlátszóra cserélték, így Barbara is "aktív" részese lehetett az eseményeknek. A korai bőrkontaktus sem maradt el, kiemelése után Zoey édesanyja karjaiban ismerkedhetett a világgal.

A csodás pillanatokat Emily Robinson születésfotós örökítette meg, a fotósorozatot itt találod: https://emilyrobinsonphotoblog.com/2014/06/03/a-gentle-c-section-boca-raton-birth-photographer/

Kis kép: Bigstock

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink