A császáros szülés is lehet szép élmény!

2018. augusztus 29.

Barbara első gyermeke, Charlotte természetes úton, háborítatlan körülmények között jött világra. Amikor második kislányával várandós lett, hasonló szülésre készült, azonban Zoey másképp döntött: a baba a terminus végére sem volt hajlandó befordulni. Barbara ennek ellenére nem adta fel gyermeke születésével kapcsolatos előzetes elképzeléseit. Nem akarta rideg, steril körülmények között világra hozni kislányát, a beavatkozás elkerülhetetlenségének dacára ragaszkodott hozzá, hogy Zoey is gyengéd körülmények között érkezhessen.

Fotó: Emily Robinson Photoblog

Barbara kívánsága értő fülekre talált, orvosával, dúlájával és a szülésnél várhatóan jelenlévő stáb tagjaival hosszas konzultációt folytattak, hogy a körülményekhez képest a lehető legtermészetesebb módon születhessen meg a pici. A számos baba- és mamabarát intézkedés egyike volt, hogy a műtéti területet takaró zöld paravánt átlátszóra cserélték, így Barbara is "aktív" részese lehetett az eseményeknek. A korai bőrkontaktus sem maradt el, kiemelése után Zoey édesanyja karjaiban ismerkedhetett a világgal.

A csodás pillanatokat Emily Robinson születésfotós örökítette meg, a fotósorozatot itt találod: https://emilyrobinsonphotoblog.com/2014/06/03/a-gentle-c-section-boca-raton-birth-photographer/

Kis kép: Bigstock

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink