A kineziológia segítségével könnyebb
Várszegi Viktória
2013. október 5.

A mai cikkben arról olvashattok, miként járul hozzá a kineziológia az egyensúly visszanyeréséhez a baba érkezése előtt vagy utána.

A baba születése, majd az azt követő időszak próbára teheti a szülőket, hozzátartozókat és feszült légkört is teremthet. A magunkban tartott feszültség, a ki nem mondott negatív gondolatok, a meg nem beszélt problémák, sokszor csak később kerülnek felszínre. Az őszinte és szeretetteljes kommunikáció sokszor segíthet a nehezebb időszakok áthidalásában.

A terhesség és a baba születését követő időszakban is egyszerű stresszoldó technikákat alkalmazva, magunk is harmonikusabbá tudjuk tenni a mindennapokat. A megfelelő technikák és információk ismeretének hiányában szakemberektől is kérhetünk segítséget.

A kineziológia a hagyományos kínai orvosláson alapuló holisztikus szemléletű tudomány, amely ötvözi a nyugati medicinát, a csontkovácsolást (kiropraktika), a táplálkozástudományt és az akupresszúrát. A kineziológia az egyensúly helyreállítására korrekcióként (az izomtesztelés által meghatározott), a reflexpontok stimulálását, a megfelelő izmok erősítését, a meridiánok simítását használja és különböző ismétlő mozgásokat végeztet. Eközben oldódnak a negatív érzelmek és gondolatok által létrejött, a fizikai testben manifesztálódott blokkok, fájdalmak, az energia áramlásának elakadásai. Megtalálja a gondolati, érzelmi korlátokat – bármely korban is történt -, és azok korrigálásával egészséget, egyensúlyt teremt a test, lélek szellem között. (Bővebb információért kattints a következő linkre: http://www.lelekszepito.hu/kineziologia.html)

Módszere a leendő anya és apa számára is megkönnyítik a testi, lelki, szellemi problémák feldolgozását, hisz a szükségtelen aggódás hátterében mindig érzelmi blokkok húzódnak meg, melyek a kineziológia módszerével feloldhatók.

A várandósság ideje alatt felmerülhetnek szorongások, félelmek és rosszullétek. Kineziológiai stresszoldással enyhíthetők és elmulaszthatók a terhességi rosszullétek (hányinger, szédülés, szagérzékenység), valamint feloldhatók az aggodalmak is. 

Ha a kismama el tudja engedni a félelmeit, aggodalmait, minden résztvevő számára könnyebb a szülés, így a baba számára is harmonikus élménnyé válik a felkészülés és a világba való megérkezés.

A szülés utáni depresszió és a túlzott megfelelési kényszer ugyancsak az energiákat blokkolhatják, mely innentől kezdve az újszülöttre is hatással van. Azonban, ha az édesanya és az édesapa nyugodt, kiegyensúlyozott, akkor a baba is biztonságban érzi magát. Így nagyon fontos, hogy minden lehetséges negatív tényezőt kiküszöböljünk és szeretetteljes légkört biztosítsunk a baba számára.

Egy kis odafigyeléssel az új időszak, mindenki számára élete legszebb szakasza lehet! :)

Bármilyen további kérdésed esetén, fordulj hozzám bizalommal a lelekszepito@gmail.com e-mail címen vagy a 20/385-2680 telefonszámon!

Állandó szakértőnk, Kirschner Anna lélekszépítő kineziológus írása. További információ: www.lelekszepito.hu

Kapcsolódó cikkeink