A KRIO Családi Őssejtbank megújította AABB akkreditációját

A KRIO Intézet Sejt- és Szövetbank Zrt. köldökzsinórvér feldolgozási, fagyasztási és tárolási tevékenységét újra sikeresen akkreditálta az AABB.

Az akkreditációt megelőzően minden részletre kiterjedő helyszíni értékelés zajlott, melynek során az AABB speciálisan képzett auditorai megállapították, hogy az intézmény műszaki felszereltsége, feldolgozási technológiája és adminisztratív tevékenysége eléri vagy meghaladja az AABB által felállított normákat. A fenti követelmények 2010 óta töretlenül sikeres teljesítésével a KRIO Intézet Zrt. változatlanul marad azon intézmények között, amelyek - az Egyesült Államokban és a világ más részein - AABB akkreditációt kaptak.

"Az AABB akkreditációs eljárás önkéntes" - mondta Takács Zsuzsanna ügyvezető igazgató. "A KRIO Intézet Zrt. azért vállalta az AABB akkreditációs felülvizsgálatot, mert ez a program világszerte hozzásegíti vérbankokat és az őssejtbankokat a betegek biztonságát szolgáló magas szakmai színvonalhoz."

Az AABB akkreditációs programja hozzájárul a vér- és sejtterápiás termékek gyűjtésének, feldolgozásának, vizsgálatának, elosztásának magas színvonalához és biztonságához.
Az akkreditációs program értékeli az intézményben működő minőségbiztosítási rendszert, amelynek viszonyítási alapja az AABB szabványoknak való megfelelés, az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Törvénykönyve, és egyéb szövetségi útmutató dokumentumok.

Az AABB

Az 1947-ben alapított AABB (korábban Amerikai Vérbankok Szövetsége) egy nemzetközi, non-profit szervezet, amely a tudomány, valamint a transzfúziós orvostudomány és a kapcsolódó biológiai terápiák gyakorlatának fejlesztését és minőségbiztosítását tartja legfőbb feladatának. A szövetség elkötelezett az egészségfejlesztés iránt, melyet a szabványok, az akkreditáció, valamint az oktatási programok és szolgáltatások folyamatos fejlesztésével valósít meg, a betegek és donorok biztonságos ellátása érdekében.

A KRIO Intézet Zrt.

A KRIO Intézet Sejt- és Szövetbank Zrt. 2004. óta végzi köldökzsinórvér eredetű őssejtek fagyasztását és hazai tárolását. Magyarország első és legnagyobb családi őssejtbankja, amely jelenleg több mint 32 000 család számára tárol köldökzsinórvér-őssejt mintát. A KRIO Családi Őssejtbankban feldolgozott mintákból Magyarországon eddig három őssejt-transzplantációra került sor, amely mindhárom kisgyermek teljes gyógyulását eredményezte.
Intézetünk a nemzetközi Famicord Csoport tagja, amely Európa leggyorsabban fejlődő őssejtbank hálózata, több mint 100 000 tárolt mintával és több mint 199 őssejtbeültetéssel. 

További információ: www.krio.hu

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink