A szülés új módja: császármetszés természetes úton

Talán itthon még nem igazán terjedt el, de a tengerentúlon már rutinnak számít az új módszer. A beavatkozás lényege, hogy a bemetszés után nem emelik ki azonnal a babát, hanem hagyják, hogy "természetes úton", kvázi magától dolgozza ki magát az újszülött az anyaméhből.

A műtét a megszokotthoz hasonlóan zajlik: az édesanya epidurális érzéstelenítést kap, majd miután megtörtént a vágás, az orvosok segítenek megtalálni a picinek az irányt, a továbbiakat azonban a természetre bízzák, és engedik, hogy a baba magától jöjjön világra.

Fotó: YouTube

Fotó: YouTube

Fotó: YouTube

Fotó: YouTube

Fotó: YouTube

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink