Anya is születik
Várszegi Viktória
2013. szeptember 20.

Mai cikkemben az anyává válásról írok és az ahhoz kapcsolódó félelmekről. A téma sok nőt, leendő anyát érint, ezért is tartom fontosnak, hogy lássuk a megoldásokat, lehetőségeinket.

A mesékben a királylány és királyfi összeházasodnak és boldogan élnek, míg meg nem halnak. A 21. századi mesékben a házasságot követően - amely ugyancsak mesébe illő -, legtöbbünk fejében megfogan életünk következő állomása: a közös gyermek és az anyává válás gondolata. Így hát egyik napról a másikra elhatározzuk párunkkal, hogy babát szeretnénk - minden olyan egyszerűnek tűnik: összebújunk, szeretkezünk és kilenc hónap múlva már hárman vagyunk.

Néha a történetet átszövik kérdések és félelmek. Lélekszépítő kineziológusként is számtalan kérdéssel találkozom, melyek megfordulnak a hozzám érkező kismamák fejében: Könnyen megfogan majd a baba? Mi lesz a munkámmal-karrieremmel? Mit szól a főnököm? Valóban készen állok? Mindig tudom majd, hogy mit kell tennem a babával? Hogy fogok feleségként és anyaként is helytállni? A férjemmel fel kell adnunk az eddigi életünket a baba miatt? Elég erős vagyok, ahhoz hogy éltet adjak egy babának? A testem már soha nem lesz a régi a szülés után? Szülés után is elég jó leszek a férjemnek?

A jó hír az, hogy kétségek és félelmek nélkül is meg lehet élni a baba-projekt minden pillanatát: boldogan és kiegyensúlyozottan. Ennek a fontossága a baba fogantatásától nagyon fontos. Hisz a baba nulla éves korától környezete minden érzését, rezdülését érzi.

Ha mégis félünk, vagy nem vagyunk eléggé magabiztosak, megerősítésre vágyunk valakitől, bátran keressünk fel egy szakembert: orvost, kineziológust vagy csak beszéljünk egy pozitívan gondolkodó barátunkkal. Biztos vagyok benne, hogy bárki legyen is az, megnyugtat és körbevesz majd minket szeretetével.

Azt se feledjük, hogy manapság már számtalan alternatív terápia (kineziológia, jóga, masszázs stb.) a rendelkezésünkre áll, és segítséget nyújthat a stresszoldásban és az ellazulásban. Aggodalmak helyett keressük a megoldást, járjunk nyitott szemmel és bízzunk abban, hogy mindig a legmegfelelőbb megoldás talál meg minket.

Kineziológusként fontosnak tartom azt is, hogy egyszerűen bízzunk magunkban, párunkban, de legfőképpen a babában. Hisz a gyermek, aki minket és párunkat szemelte ki leendő anyának-apának, csak a legmegfelelőbb pillanatra vár, hogy megfoganjon és megszülessen.
Lássunk, érezzünk pozitívan, engedjük el a félelmeinket és bízzunk abban, hogy minden a legnagyszerűbben történik, úgy ahogy nekünk a legjobb! Hidd el, érdemes a magad, a baba és párod érdekében is! :-)

Bármilyen további kérdésed esetén, fordulj hozzám bizalommal a lelekszepito@gmail.com e-mail címen vagy a 20/385-2680 telefonszámon!

Állandó szakértőnk, Kirschner Anna lélekszépítő kineziológus írása. További információ: www.lelekszepito.hu

Kapcsolódó cikkeink