Az anyatejes táplálás világnapja

Idén augusztus első hetében (szoptatás hete) csaknem minden település szervez programokat az önkormányzatok, illetve a helyi vállalkozók támogatásával. Elsősorban a kismamákat, várandós és szoptatós anyukákat és kisgyermekeiket, valamint a kispapákat várják a szakemberek bevonásával tartott előadásokra, beszélgetésekre. Mindemellett a szervezők különböző gyermekprogramokkal, börzékkel is kedveskednek a családoknak.

Csordás Ágnes – a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke -, a Medipress kérdésére válaszolva elmondta, minden édesanyának és kisgyermeknek joga van az anyatejes tápláláshoz. Ezt pedig az intézményeknek is támogatniuk kell, legyen szó munkahelyről, bevásárlásról vagy akár utazásról. Nyugtázható, hogy az évek folyamán, az adatok szerint, mind többen döntenek a kizárólagos szoptatás mellett – tette hozzá.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink