Az időjárás és a gyerek neme

A kislányok jobban meggyötrik édesanyjukat

Minden nőt megvisel a terhesség kilenc hónapja. Különösen azt, aki lány magzatot hord a szíve alatt. Ők ugyanis jobban megkínozzák édesanyjukat, mint a fiúk.

Több mint egymillió kismama adatait gyűjtötték össze kutatók. A terhesség első három hónapjában jelentkező szokásos reggeli hányinger, hányás, szagokra való fokozott érzékenység, ételektől való undorodás főként a lányt váró kismamákat kínozta.

Magyarázat: megnövekedett a gonadotrop (nemi mirigyre ható) hormon mennyisége - ebből lány magzat esetén több termelődik. A felfedezés egyébként nem újdonság: Hippokratész is leírta, hogy azok az anyák, akik lánygyermeknek adtak életet, terhességük idején sokkal rosszabbul voltak.

Hidegben lány lesz, melegben fiú

A megfigyelésekből és vizsgálatokból az is kiderült, hogy lánygyermekek gyakrabban fogannak hideg időszakban, míg a fiúk fogantatásának a meleg, forró, nyári idő kedvez.

Vigyázat: a rosszullétekből való következtetés nem szentírás, ez alapján ne rendezzen be senki rózsaszínű gyerekszobát!

Forrás: origo

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink