Babamasszázs - lépésről lépésre, képekkel!

A masszázsról mindenki tudja, hogy rendkívül élvezetes, és számtalan pozitív hatása van: megnyugtat, erősíti az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, az emésztést és ellazítja az izmokat. Nincs ez másként a babáknál sem, ráadásul, ezek a finoman gondoskodó érintések erősítik a gyermek és a szülők közötti kötődést.

Mielőtt hozzáfogsz:

Gondoskodj arról, hogy a szoba hőmérséklete legyen kellemesen meleg 22-24°C. Mosd meg a kezed, és vedd le az ékszereidet, mert hideg érzetet adnak, és apró hámsérülést is okozhatnak, akárcsak a körmök, ezért érdemes őket simára reszelni! A masszázshoz használj mindig babaolajat! Fontos, hogy az olajat ne közvetlenül a baba bőrére csorgasd, hanem melegíts meg egy keveset a tenyeredben. Masszírozz lassan, gyengéden és azonos ritmusban, minden mozdulatot átlagosan háromszor ismételve!

Ha minden készen áll, kezdjük is!

1. FEJ
Finoman cirógasd kisbabád fejét! Csúsztasd ujjaid a feje alá és simogasd! Tedd kezedet a homloka közepére, és csúsztasd le ujjaid a halántékára!

2. ARC
Ujjaiddal finoman cirógasd körbe a kicsi szemkörnyékét! Simítsd végig az orrát, arcát és fülét, gyengéden masszírozd meg a fül mögött is, majd simítsd körbe a száj környékét! Ujjad vezesd végig az állától le a nyakáig!

3. KAROK
Simítsd végig a karokat, és gyengéden masszírozd meg a karizmokat! Fejezd be a karmasszázst úgy, hogy a pici karját megfogod a csukló felett és finoman lefelé húzod!

4. KEZEK
Egyik kezeddel fogd meg kisbabád alkarját, és minden egyes ujjacskáját masszírozz át! Masszírozd meg a tenyerét: finoman dörzsöld és nyomkodd körbe!

5. MELLKAS
A mellcsontnál kezdve simítsd végig a bordák vonalát! Körkörös mozdulatokkal középről kifelé haladva masszírozd át a bordák alatti területet! Az óra járásával megegyező irányban körözz, minél hosszabban!

6. POCAK
Most kényeztesd masszázzsal kisbabád hasát! Csinálj gyengéd, az óramutató járásával megegyező, körkörös mozdulatokat! Ez óriási megkönnyebbülést hoz a hasfájásra és kólikára hajlamos kisbabáknak.

7. LÁBAK
A hasnál kezdve simítsd végig a csípőt, lefelé a combokat és a lábszárat, egészen a lábujjak végéig! Dörzsöld át a lábizmokat! Most játékosan nyomkodd végig a lábakat a has irányába, majd mozgasd meg a lábakat, mintha a pici biciklizne!

8. LÁBFEJEK
Vedd a kicsi egyik lábát a kezedbe, és apró, körkörös mozdulatokkal masszírozd meg a talpizmokat! Utána minden egyes lábujjacskát gyengéden dörzsölj át!

9. HÁT ÉS POPSI
Óvatosan fordítsd kisbabádat a hasára! Masszírozd végig a karját a vállaktól az ujjak hegyéig! Finoman nyomkodd át az izmokat a gerinc jobb és bal oldalán lefelé, a popsi irányába haladva! Majd mind az öt ujjaddal finoman simogasd át a farizmokat! Most simítsd végig a lábakat a csípőtől a lábujjakig!

10. TELJES TEST
Most simítsd végig a kisbaba testét a feje tetejétől a lábujjáig egyetlen hosszú mozdulattal! Majd simítsd végig a karokat is a vállaktól az ujjak hegyéig! Ezzel fejeződik be a test masszírozása előlről.

11. TÖKÉLETES RELXÁCIÓ
Mire befejezed, kisbabád megnyugodott, és ellazult, talán már el is aludt. Most itt az idő, hogy a Te is pihenj egy kicsit!

Forrás: NIVEA sajtóanyag

A cikk nem minősül orvosi szakvéleménynek, illetve nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Nem vállalhatunk semmilyen felelősséget azzal kapcsolatban, hogy olvasóink hogyan használják fel a webhelyen közölt információkat.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink