Bárányhimlő és várandósság

Ilyen esetekben a baba értelemszerűen nem kapja meg a szükséges védőanyagokat a mama szervezetéből, ezért nagy az esélye az újszülöttkori - súlyos lefolyású – bárányhimlőnek…

Tudnivalók a bárányhimlő elleni védőoltásról

- A bárányhimlő elleni védőoltás legyengített, élő kórokozókat tartalmaz, ezért fontos, hogy még a várandósság előtt megkapja a leendő kismama - a vakcinában található vírus kárt okozhatna a magzat fejlődésében, ezért kizárólag a tervezett teherbeesés előtt adható, méghozzá legalább három hónappal!

- A védőoltás akkor sem jár semmilyen következménnyel, ha a jövőbeli kismama esetleg volt már bárányhimlős, csak nem emlékezett rá (de ha biztosra akarunk menni, egy egyszerű vérvizsgálat segítségével eldönthető a kérdés).

- Abban a speciális esetben, ha valaki nem oltható, a környezetében élőket kell beoltani.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink