Béres Alexandránál csak kislánya várja jobban a szülést
Várszegi Viktória
2014. szeptember 15.

Nagyon élvezi a várandósság hónapjait Béres Alexandra, aki második gyermekét várja. Nála többet talán csak kislánya, Panna foglalkozik az új családtag érkezésével. A fitnesz világ- és Európa-bajnok sok sporttal, nagy sétákkal készíti fel szervezetét a szülésre és az azt követő időszakra. 

Szandi és kislánya, az ötéves Panna (Forrás: Facebook.com/Béres Alexandra Súlykontroll)

Hamarosan megszületik Béres Alexandra második gyermeke. A fitnesz világ- és Európa-bajnok első várandósságához hasonlóan ezúttal is nagyon élvezi a várakozás hónapjait, nem küzd rosszulléttel, és nyugodtan készül a pici érkezésére.

"Míg az első alkalommal inkább történtek velem a dolgok, és sokszor eszembe jutott, vajon hogy fog majd hatni kislányom, Panna érkezése a férjemmel való kapcsolatomra, az életemre és a munkámra, most kizárólag a várakozásra koncentrálhatok, hiszen már hozzávetőlegesen el tudom képzelni, mikor mi fog történni. Nem tartok semmitől, nagyon kíváncsi vagyok, sok időm van befelé fordulni" – mondja.

"Fantasztikus érzés az is, hogy a kislányom nagyon-nagyon várja a testvérét. Mindennap beszél arról, hogy mit fognak majd együtt játszani, ha a pici 2-3 éves lesz. Próbálja elképzelni, mekkora lesz, és nézi a bababoltban a cipőket, ruhákat. Ahogy annak idején a szüleim velem, úgy most én is sokat beszélgetek a lányommal arról, milyen változásokat jelent majd számára a kistestvér érkezése. Igyekszem felkészíteni azokra a helyzetekre, amikor valószínűleg féltékenységet fog érezni" – teszi hozzá Alexandra, aki azért is szeretett volna még egy gyermeket, mert neki is van egy húga, akit az első pillanattól imád.

Bár nyáron elsősorban kislányával töltötte az idejét, Béres Alexandra máig tart pocakos és szenior fitnesz órákat is. "Annak ellenére sem sorolom hátra a sportot, hogy már az utolsó trimeszterben vagyok. Azt gondolom, nagyon fontos, hogy a kismama megfelelő fizikai és mentális állapotban várja a szülést és az azt követő 2-3 hónapot. Már maga a szülés is rendkívüli megterhelés a női szervezet számára, nem beszélve az utána következő hetekről, amikor az ember napirendje, hormonháztartása is felborul. Nyilvánvalóan az eddigi életmódomnak is köszönhető, de én akkor érzem jól magam, ha rendszeresen mozgok. Ez jár nekem és a babámnak" – mondja Alexandra. Friss levegőn is sok időt tölt: nagyokat sétál férjével és Pannával.

Ami a szülésre való felkészülést illeti, az egykori fitnesz világbajnok ezúttal is úgy döntött, leveteti köldökzsinórvérét és eltároltatja az abból kinyert őssejteket a KRIO Intézetnél, hogy szükség esetén segíthessenek gyermekeinek. "Édesapám orvos, édesanyám pedig vegyész. Mindketten olyan tudományterületen dolgoznak, ahol gyors a fejlődés, és hisznek abban, hogy az új technológiák, módszerek fontos szerepet játszanak abban, hogy egészséges, hosszú életünk legyen. Nem volt kérdés, hogy minden lehetőséget megragadunk a férjemmel, ami biztosíthatja ezt a gyerekeinknek" – mondja Alexandra. 

Kapcsolódó cikkeink