Egészséges babát szült az 51 kilós, anorexiás kismama

A 21 esztendős Holly Griffiths gyermekkora óta küzd táplálkozási zavarokkal – szerencsére mindez nem, illetve csak részben befolyásolta várandósságát. Holly 37 hetes terhesen adott életet második gyermekének, a szülés komplikációmentesen zajlott, a kis Isla és édesanyja is jól vannak.

Fotó: Daily Mail Online

Hollynál 13 éves korában diagnosztizálták az anorexiát - a fiatalasszony azóta is harcol a betegséggel, noha immár kétszeres anyuka. Terhessége küzdelmes volt; saját elmondása szerint ugyan eszébe jutott a koplalás, azonban szinte bármit evett, azonnal ki is hányt mindent. "Semmi nehéz vagy fűszeres ételt nem ehettem" – emlékezett vissza a kismama.

Szülés előtt, 37 hetes terhesen - forrás: Holly Griffiths blogja

A nő a londoni Erzsébet Királynő Kórházban szülte meg gyermekét; a baba 12 órás vajúdást követően, természetes úton jött a világra. A kis Isla 2,4 kilogramm és teljesen egészséges - Holly pedig már le is adta azt a 7 kilogrammot, amit várandóssága során felszedett…

A vajúdás pillanatai - forrás: Holly Griffiths blogja

Az anorexiában szenvedő anyuka egyébként aktívan küzd betegsége ellen, hiszen a jövőben az egészséges táplálkozás terén is szeretne példát mutatni gyermekeinek. Szorítunk neki! :-)

További képek Holly blogjában: http://ringaring-aroses.blogspot.hu/2013_07_01_archive.html

Forrás: Daily Mail Online

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink