Egy fitneszmodell hasa 4 héttel a szülés után

2018. július 3.

Alexa Jean Brown fitneszmodell retusálatlan képet osztott meg pocakjáról mindössze 4 héttel kislánya születése után. A fotóval azzal az irreális és hamis társadalmi elvárással szeretne leszámolni, amely azt üzeni a friss édesanyáknak, hogy gyermekük születése után azonnal bomba formában kell lenniük. A felvételt már több mint 100 ezren lájkolták az Instagram-on.

 

This is me 4 weeks post birth. As much as its my job to motivate you I also believe it's my job to be relatable and honest. Our society has put this idea in our heads that women have to bounce right back after having a baby, but that's typically just not realistic. This is not the truth for most of us. I have more stretch marks and belly rolls and that's perfectly NORMAL and OKAY. I remember being part way through this pregnancy seeing this woman online 1-day post partum with a flat tummy and abs thinking to myself, "wowie, I hope I can pull that off". I instantly felt the pressure to measure up. Then fast forward to my 1-day post partum body and it was more of the squishy, droopy flub that I remember after my first baby. As bummed as I was that I didn't just bounce right back to my pre-baby body, I can't help but feel so amazed that this body created two beautiful babies. If you're finding yourself obsessing about, feeling ashamed of or apologizing for the appearance of your body, even if you haven't just had a child, STOP. Our bodies are incredible and amazing and we need to love every inch of it. Lots of love to all of the other amazing mommies out there! 💜

Alexa Jean Brown (@alexajeanfitness) által megosztott bejegyzés,

"Ez vagyok én a szülés után 4 héttel. Nem csak annyi a dolgom, hogy motiváljalak titeket, hanem az is, hogy őszinte legyek veletek. Társadalmunkban van egy elvárás, mely szerint a szülés után azonnal mindenkinek vissza kell szereznie leánykori alakját, de ez egész egyszerűen nem reális. Rajtam is lettek striák, a pocim is fodrozódik, ahogyan bárki másnak. És ez így TÖKÉLETESEN RENDBEN VAN! A várandósságom alatt láttam egy anyukát, aki a szülés után egy nappal posztolt egy fotót a hasáról, amely tökéletes volt és sima, és azt gondoltam magamban, azta, remélem, nekem is ilyen lesz! Azonnal bele akartam vágni. Aztán a szülés után egy nappal nekem is fodrozódó, plöttyedt pocakom volt. Aztán arra gondoltam, ez a test csodás, két csodás lénynek adott új életet. Ha a szülés után rosszul érzed magad a bőrödben, ne szégyelld magad! NE TEDD! A testünk fantasztikus, minden centijét imádnunk kell! Rengeteg szeretetet küldök minden maminak, aki követ engem!"

Forrás: Instagram

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink