Ez történik szoptatás alatt a baba szervezetében – VIDEÓ!

Az anyatej a létező legideálisabb táplálék egy csecsemő életének első hónapjaiban. Szénhidrátok, fehérjék, zsírok és a baba jövőbeli egészsége szempontjából is fontos antitestek találhatók benne, emellett könnyen, sőt bizonyos esetekben szinte 100 százalékosan megemészthető tápanyagot jelent a pici számára.

Az újszülött babák légúti rendszere picit más, mint a felnőtteké vagy a nagyobb gyermekeké. A felső légutak rövidebbek, bizonyos mértékig ez is segíti a tej megfelelő irányban történő továbbhaladását – remekül szemlélteti mindezt a Pregnant Life Facebook-oldalán közzétett fantasztikus animáció:


A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink