Ezért alszom együtt a kisbabámmal
Várszegi Viktória
2019. február 6.

Egy anyuka leírta, miért nem hallgat a szakértőkre és miért alszik együtt gyermekével, dacára bármilyen tudományos intelemnek.

"A szakemberek nyilván tudják mit beszélnek, onnan tudom, hogy többek között magam is 21 álmatlan hónapon vagyok túl. Mégsem hallgattam rájuk, és ezután sem fogok. Hogy mi az, amit nem bánok? Az, hogy rajtam alszik el a kisbabám, miközben ringatom őt a hintaszékben. Hogy szorosan átölelem, és órákon ét csak szaglászom a finom babaillatát. Azokat a pillanatokat, amikor magam mellé fektetem őt az ágyban, és csak nézem, ahogyan szuszog."

A kismama a Love What Matters elnevezésű Facebook-oldalon tette közzé posztját. A bejegyzéshez mintegy 1500 komment érkezett eddig, és már-már parázsvita alakult ki a témával kapcsolatban. A hozzászólók között található azért megfontolandó tanács is:

"Sajnálom, hogy ez kell írnom, de túl régóta foglalkozom ezzel. Ha orvos vagy, és orvosként emeltél már ki halott kisbabát az ágyból, mindent másképp fogsz látni. Előfordulhat ugyanis, hogy a gyermeked meghal a te hibádból, előfordulhat, hogy véletlenül megfojtod. Tudatában vagyok, hogy szülőnek lenni az egyik legnehezebb dolog a világon, de mindig az a legfontosabb, hogy a lehető legóvatosabbak legyünk." 

Kis kép: Bigstock