Hegyes pocak.. kisfiú?
Várszegi Viktória
2019. június 25.

A közhiedelemmel ellentétben a has formájának nem sok köze van a születendő baba neméhez, mindez sokkal inkább a kismama alkati sajátosságain – izomzat, kötőszövetek állapota, testsúly – legkevésbé az új jövevényen múlik.

Nem mindegy, hányadik babáról van szó, többedik terhességnél ugyanis a pocak is hamarabb gömbölyödik. Nem mellékes az sem, hogy milyen a kismama testtartása, mennyire húzza ki magát vagy tolja előre a hasát, optikailag ez is sokat számít. A vékonyabb nőknek jellegzetesen előre csúcsosodik a pocakjuk, és – értelemszerűen - nagyobbnak is tűnik, mint teltebb alkatú társaiknak. Ezen kívül a baba pozíciója is meghatározó; ha mélyebben fekszik, kevésbé csúcsosodik az anya hasa, ha keresztben helyezkedett el, szélesebbnek tűnik a poci is. A magzatvíz mennyisége tovább árnyalja a képet; a terhesség vége felé hozzávetőleg 1 liter magzatvízben lubickolhat a kicsi, de lehet ennél sokkal több, illetve sokkal kevesebb is! Meglepő, de a baba nagysága nem feltétlenül látszik meg a pocak méretein; ha mélyebben fekszik, vagy picit teltebb, esetleg magasabb termetű a leendő az anyuka; kiválóan elrejtőzhet odabent a baba.

Jó tudni!

Többedik terhességnél hamarabb alkalmazkodik a kismama teste az áldott állapothoz, ezért a pocak, pontosabban az alhas is jóval előbb kezd el gömbölyödni - a változás hanyatt fekve a legszembetűnőbb!

Kapcsolódó cikkeink