Így készült második kislánya születésére Béres Alexandra

Alexandra minden eszközt bevetett, hogy már a születése előtt minél jobban megismerje második gyermekét, és minél nagyobb biztonságban tudhassa később is a kicsit - a csinos kismamával még Flóra érkezése előtt beszélgettünk.

Fotó: Pongrácz Rita fotográfus

Az 5D-s ultrahangot is kipróbálta a Hepinet Kárpát utcai rendelőjében a fitnesz világbajnok, hiszen leendő gyermeke személyiségéről már voltak elképzelései a viselkedése alapján, kinézetéről azonban annál kevésbé.

"Az 5D-s ultrahang nekem, a férjemnek és a kislányomnak, Pannának is sokat segít abban, hogy még közelebb kerüljünk a hamarosan érkező negyedik családtaghoz" – mondta Béres Alexandra, aki szerint ez a vizsgálat nem csak egészségi szűrésnek jó, hanem a többi ultrahangnál lényegesen pontosabb képet fest a kisbaba méreteiről, kinézetéről a laikusok számára is. "Korábban egy-egy ultrahangon úgy éreztem, valójában csak az orvos tudja, mit látunk, az 5D-s vizsgálaton viszont az egész család egy közös élménnyel gazdagodik. Mi mindig hármasban megyünk, és a kislányommal egymás kezét fogva ismerkedünk a kisbabával" – mesélte. Alexandra szerint az 5D-s ultrahang semmiképpen nem elmaradhatatlan, inkább a kíváncsiság kielégítésére szolgál.

A fitnesz világbajnok egyébként egyáltalán nem foglalkozott sokat a szüléssel, dacára, hogy az első elég nehézre sikeredett. "Bár tudom, hogy a második általában gyorsabban lezajlik, mint az első, nem félek attól, hogy nem érünk be időben a szülészetre. Azokat a dolgokat, amelyekre a kórházban szükségem lesz, persze már néhány nappal ezelőtt betettem az autóba a biztonság kedvéért, pedig még pár hét hátravan" – mondta. Ami a névválasztást illeti, már csak három javaslat van versenyben.

Alexandra persze nem csak 5D-s ultrahanggal, a gyerekszoba berendezésével és az új ruhák kimosásával készült a kicsi érkezésére, hiszen férjével együtt ezúttal is úgy döntött, leveteti köldökzsinórvérét és eltároltatja az abból kinyert őssejteket a KRIO Intézetnél, hogy azok szükség esetén segíthessenek gyermekeinek. "Minden lehetőséget megragadunk a férjemmel, ami biztosíthatja gyerekeink biztonságát, későbbi egészséges életét" – mondta.

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink