Influenzajárvány idején ne fogyókúrázzunk!

A michigani állami egyetem kutatócsoportja azt tapasztalta, hogy noha az alacsony kalóriájú étrenden levő egerek ugyanannyi vitamint és ásványi anyagot kaptak, mint normál módon táplálkozó társaik, a szervezetük nem volt képes a fertőzések leküzdéséhez elegendő "gyilkos sejt" termelésére.

A szokásos módon táplálkozó egerek kalória-bevitelének 40 százalékát fogyasztó egerek nemcsak hogy könnyebben pusztultak el a vírusfertőzés következtében, de lassabban gyógyultak, többet fogytak, és egyéb tüneteket is produkáltak.

– Kutatásaink azt bizonyítják, hogy aki gondoskodik a megfelelő napi kalóriabevitelről, gyorsabban épül fel a betegségből és enyhébbek a szövődményei, mint annak, aki csökkentett kalóriát vesz magához – mondta a kutatás vezetője, Elizabeth Gardner professzor, hozzátette, hogy még azok is halasszák el a fogyókúrát, akik beoltatták magukat influenza ellen.

Nem azt állítják tehát, hogy a kalóriaszegény táplálkozás az év minden szakában káros, csak azt, hogy az évnek abban a 8 hónapjában kövessük a diétát, amikor az influenza kevésbé támad.

Forrás: InforMed

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink