Jót tesz a kismamáknak a csokoládé
Várszegi Viktória
2009. június 17.

A terhességek 8 százalékánál alakul ki preeklampszia, ödémákkal és súlygyarapodással párosuló magas vérnyomás, de jó minőségű csokoládé fogyasztásával ennek kockázata 69 százalékkal csökken. Az eklampszia olyan rángógörcs, amely eszméletvesztéssel jár a terheseknél, az ezt megelőző állapot a preeklampszia.

A terhes anyák csokoládéfogyasztását eredeti módszerrel vizsgálták: a szülésnél a köldökzsinór egyik darabjában mérték a teobromin arányát - ez a csokoládé egyik alkotóeleme. Ez, a különösen a fekete csokoládéban kimutatható összetevő az emésztést, a szív- és az érrendszer működését is ösztönzi, ezenkívül a magas vérnyomást csökkentő magnéziumot és antioxidáns flavanoidokat tartalmaz.

A csokoládét mellkasi fájdalmak és az erek merevségének kezelésére is ajánlják!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink