Jót tesz a kismamáknak a csokoládé

A terhességek 8 százalékánál alakul ki preeklampszia, ödémákkal és súlygyarapodással párosuló magas vérnyomás, de jó minőségű csokoládé fogyasztásával ennek kockázata 69 százalékkal csökken. Az eklampszia olyan rángógörcs, amely eszméletvesztéssel jár a terheseknél, az ezt megelőző állapot a preeklampszia.

A terhes anyák csokoládéfogyasztását eredeti módszerrel vizsgálták: a szülésnél a köldökzsinór egyik darabjában mérték a teobromin arányát - ez a csokoládé egyik alkotóeleme. Ez, a különösen a fekete csokoládéban kimutatható összetevő az emésztést, a szív- és az érrendszer működését is ösztönzi, ezenkívül a magas vérnyomást csökkentő magnéziumot és antioxidáns flavanoidokat tartalmaz.

A csokoládét mellkasi fájdalmak és az erek merevségének kezelésére is ajánlják!

Forrás: MTI

A cikk nem pótolja a szakorvosi vizsgálatot. A közölt tartalom mindössze általános tájékoztatás, nem használható egészségi problémák, betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Az adatok és információk, tanácsok felhasználása a felhasználó felelősségére történik. Kérjük, hogy egyes döntéseinek a meghozatala előtt szükség szerint kérjen közvetlen felvilágosítást az adott témában jártas szakembertől, annak érdekében, hogy az esetleges félreértések elkerülhetők legyenek.

Kapcsolódó cikkeink