Kislány? Kisfiú?
Várszegi Viktória
2016. január 26.

Bár már a fogantatáskor eldől, a kíváncsiskodó szülők sokáig csak találgathattak az új jövevény nemét illetően… Meg is tették! Nagyanyáink idejében – sőt, anyáinkéban sem igazán :) - létezett még ultrahang, így rengeteg babona született a leendő baba nemének meghatározásával kapcsolatban. Lássunk néhányat!

Népi jóslatok

  • A kislányokkal jobban megszenvednek az anyák – tartja a népi hagyomány, ebből kiindulva sokáig úgy gondolták, a nagyon heves rosszullétekkel küzdő kismamák bizonyosan lányt hordanak a szívük alatt.
  • Az előbbieknek picit ellentmond a várandós asszonyok szépségére alapozó feltételezés, mely szerint a kivirult arcú nők kislányt, míg a fáradtabb, nyúzottabb kismamák fiút várnak.
  • A pocak formája alapján történő találgatás a mai napig népszerű (hegyes pocak = kisfiú), bár az égvilágon semmilyen tudományos alapja nincs, mégis tartja magát az elképzelés! :)

  • A súlyfelesleg eloszlásából is sokat kiolvastak annak idején: ha a pluszkilók elsősorban a felsőtesten, hason rakódtak le, kisfiúra gyanakodtak, ha a fenék/csípő/comb tájékára, inkább lányt jövendöltek a kismamának.
  • Nagy jelentősége volt annak is, hogy a terhes anyának milyen testhelyzetben volt kényelmesebb aludnia: lányt valószínűsítettek, ha a jobb oldalán, fiút, ha bal oldalán szeretett feküdni.
  • Végül – persze még sokáig folytathatnánk – egy egészen bizarr, a várandós szervezetre egyébként is jellemző fokozott szőrnövekedés alapján felállított jövendölés: a "szőrösebb" nőknek lánya, a kevésbé dús testszőrzettel rendelkező kismamáknak fia lesz.

Bónuszképp pedig íme az ősi kínai fogantatási naptár: http://content.thebump.com/sitelets/chinese-gender-chart/#

Írd be, mennyi idős vagy, illetve melyik hónapban fogant a baba, azonnali "eredményt" kapsz… Jó szórakozást hozzá! :)

Kapcsolódó cikkeink